PREMIJER NAKON AKTUALCA

Plenković opleo po oporbi: Za ljevicu smo korumpirani, za desnicu veleizdajnici

Zagreb: Počela jesenska sjednica Sabora
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
19.09.2023.
u 21:36

"Oni nemaju odgovor niti na jedno pitanje, o povećanju plaća, niti o održavanju standarda ili o povećanju mirovina i mjerama koje smo donijeli radi smanjivanja stope inflacije", kazao je Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je u utorak da je javnost tijekom aktualnog saborskog prijepodneva mogla vidjeti dvije Hrvatske, jednu čine vladajući koji rade za građane i gospodarstvo, a drugu oporba koja im lijepi etikete korupcije ili veleizdaje. 

Jednu Hrvatsku čine Vlada i parlamentarna većina koje rade za građane i gospodarstvo te na ostvarivanju strateških ciljeva, velikih infrastrukturnih projekata i smanjivanju inflacije, a drugu Hrvatsku čini oporba, "nemoćna do te mjere da je danas orkestrirano imala novu strategiju", rekao je Plenković u Dnevniku HTV-a

VEZANI ČLANCI:

"Oni su shvatili da ukoliko ne prilijepe meni osobno neku vrstu afere, korupcije ili bilo čega, onda nemaju šanse na parlamentarnim izborima sljedeće godine i onda su, bez ikakvih argumenata, htjeli povezati da smo ili korumpirani za ljevicu ili smo, za krajnju desnicu, izdajnici i veleizdajnici", izjavio je premijer.

Desna saborska oporba naziva vladajuće veleizdajnicima jer surađuju s predstavnicima nacionalnih manjina u parlamentu, uključujući predstavnike srpske nacionalne manjine, rekao je predsjednik HDZ-a, dok je optužbe lijevih stranaka za korupciju ocijenio lažnima i potpuno neutemeljenima.

"Oni nemaju odgovor niti na jedno pitanje, o povećanju plaća, niti o održavanju standarda ili o povećanju mirovina i mjerama koje smo donijeli radi smanjivanja stope inflacije", kazao je.

VEZANI ČLANCI:

Premijer u odgovoru na pitanje nije precizirao datum parlamentarnih izbora rekavši da će biti "unutar ustavnog roka", no rekao je da na tim izborima "računa na sve one koji su sada s HDZ-om". 

Nakon osiguranja stabilnosti, naglasio je da sada slijedi vrijeme snaženja Hrvatske.

"Uvjereni smo da slijedi vrijeme snaženja Hrvatske. Moramo potaknuti privatna ulaganja i voditi se s one 'četiri piste', a to su demografska revitalizacija, digitalizacija, dekarbonizacija i ulaganje u obrazovanje", kazao je Plenković.

Plenković je dodao da će nastaviti politiku kontinuiteta jer ona donosi rezultate, a politička stabilnost je, naglasio je, preduvjet svakog rasta.

VIDEO Most uručio premijeru majicu s logom HEP-a: "Za 1 cent svima, a ne samo njima!"

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar barba_arba
barba_arba
23:45 19.09.2023.

Za ljevicu smo korumpirani, za desnicu veleizdajnici, a mi smo i jedno i drugo

FR
FraneTente1861
23:30 19.09.2023.

Korumpirani jeste. Veleizdajnici malo tesko reci ali suradnja s SDSSom od vlade korumpiranog Sanadera je vrlo stetna, njje potrebna i nije domoljubna.

LL
lijepa_li si
17:51 20.09.2023.

u sve do jednoj hrvatskoj vladi nacionalne manjine su sudjelovale na ovaj ili onaj način. no nikad nacionalne manjine nisu bili odlučujući faktor, prevaga koja je odlučivala o saborskoj većini!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije