'GRAĐANIMA ĆE BITI DOBRO'

Plenković: Ovako velik paket mjera je mali broj zemalja donio, ovo je svojevrsni zaštitni znak Vlade

Zagreb: Andrej Plenković nakon sastanka vladajuće koalicije obratio se medijima
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
09.09.2022.
u 19:35

Kasnije će premijer obići i izložbeno-prodajni prostor 30. Zagorskog gospodarskog zbora. Posjet Županiji predsjednik Vlade završit će nazočnošću na 57. festivalu kajkavskih popevki

Premijer Andrej Plenković danas je u posjetu Krapinsko-zagorskoj županiji.

Plenković je ranije bio u obilaku projekata Poslovno-tehnološkog inkubatora Krapinsko-zagorske županije, a nakon toga je održan i sastanak sa županom Željkom Kolarom.

Susreo se i s gradonačelnikom Krapine Zoranom Gregurevićem, a kasnije će premijer obići i izložbeno-prodajni prostor 30. Zagorskog gospodarskog zbora. Posjet Županiji predsjednik Vlade završit će nazočnošću na 57. festivalu kajkavskih popevki, a prije toga dao je i izjave za medije te komentirao jesenski paket mjera Vlade.

- Mjere su bile kakve sam najavio, a to je snažne. Mislim da je sigurno zadovoljstvo i ovdje, kada znaju da neće biti rasta cijena struje tijekom zime. Velika većina koji su realni razumiju da smo napravili važan i pravovremen korak - kazao je. 

Komentirao je i optužbe oporbe koja govori da je smjer nejasan. 

- Oni nemaju što prigovoriti pa samo nastavljaju politizirati. Ako netko zna da mu u sljedećih 6 mjeseci neće poskupiti računi, onda je on miran. Oporba ima svoje ideje i nastoji sve ispolitizirati. Spomenut ću to da je paket napravljen u konzultacijama sa socijalnim partnerima, on je iznjedren da pogodi najviša moguća očekivanja, a ostvari cilj Vlade. Kad se sve rezimira, to je jako dobro - kazao je. 

- Mjere su naše, ovako velik paket mjera je mali broj zemalja donio, ovo je svojevrsni zaštitni znak Vlade. Svi će ostati na nogama, a građanima će biti dobro - kazao je.

- Jedna ključna poruka je da su svi razumijeli koliko je važno da u ovakvoj vrsti krize svi daju svoj doprinos. Ako Vlada može donijeti ovakav paket, onda je u redu da i oni koji su na tržištu daju svoj doprinos u premošćivanju krize - dodao je. 

Osvnuo se i smrt britanske kraljice Elizabete II. 

- Meni je izrazito žao, izražavam sućut cijeloj obitelji. Obilježila je zadnjih 70 godina, imala je ogroman značaj za Ujedinjeno Kraljevstvo, ali i veliki upliv na globalna zbivanja i zato smo joj izrazili poštovanje - kazao je. 

Obratio se novinarima i gradonačelnik Krapine. 

- Moramo zahvaliti na svim projektima koji su pokrenuti na području cijele županije, imamo znanja, čekamo raspisivanje natječaja i dobre rezultate - komentirao je Gregurević. 

- To vam je kod gradonačelnika da bi uvijek nešto htjeli dodatno, ali se puno toga riješilo. Ovaj paket mjera nam je značajno ublažio probleme, pogotovo sad na početku školske godine - kazao je. 

>> VIDEO Imovinska kartica uhićene sutkinje: Nema nekretnina i auta, a podigla je dva kredita u Sberbanci

Komentara 20

AI
airbender
21:10 09.09.2022.

Smisli prehladnu pandemiju, zatvori sve ljude doma da ne ošmrcave, naštampaj milijarde i podijeli da se ne bune što su doma, tako umjetno izazovi inflaciju i krizu, poskupi sve živo i neživo da napuniš proračun i onda izmisli olakšice za narod tako da te hvale i slave, jer si im smanjio cijenu ulja sa 20kn na 15kn, pa će opet glasati za tebe :) Zvuči kao loša šala!!

Avatar Cantor
Cantor
20:24 09.09.2022.

Zaštitni znak vlade je intervencionizam koji je potreban da bi se ispravile posljedice prethodnih intervencija?

AN
ante7
20:04 09.09.2022.

Da. Mi smo jedini imali i samoupravni socijalizam. Živeo drug Plenki.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije