Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sastanak u Virovitici

Plenković: Prije afričke svinjske kuge bilo je registrirano 800.000 svinja, a nakon bolesti uginulo je 35.000 svinja

Zagreb: Andrej Plenković obratio se medijima nakon Sjednice Nacionalnog odbora HDZ-a
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/2
19.12.2023.
u 12:02

Održan je sastanak Vlade RH sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina.  "Vlada je dala više od 30 milijuna eura svinjogojcima koji su stvarno ugroženi na više razina koji nisu imali uvjete za upravljanje gospodarstvom", rekao je premijer Plenković

Premijer Andrej Plenković održao je sastanak Vlade RH sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina u Virovitici gdje se osvrnuo na Zakon o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske, financijska potpora jedinicama područne (regionalne) samouprave za podizanje kvalitete obrazovanja te industrijska tranzicija Hrvatske.

Premijer je kazao da se inflacija smanjuje, a udio javnog duga BDP-a iznosi  60,7 posto. Također, istaknuo je visoki stupanj povjerenja u državne financije i to na temelju dva empirijska primjera- državne (narodne obveznice), prvi put mogućnost da građani ulažu i trezorski zapisi te da je time Hrvatska osigurala visoki stupanj povjerenja.

Osim toga, Plenković se osvrnuo na problem afričke svinjske kuge koja je stvorila problem svinjogojcima. "Prije afričke svinjske kuge bilo je registrirano 800.000 svinja, a nakon bolesti uginulo je 35.000 svinja. Došli smo u situaciju da je bolest mirna. Trebalo je samo strpljenja i pridržavanja struke. Vlada je dala više od 30 milijuna eura svinjogojcima koji su stvarno ugroženi na više razina koji nisu imali uvjete za upravljanje gospodarstvom", rekao je. 

Također, kazao je da je stopa zaposlenosti porasla sa 63 posto na 71 posto, a mirovine su povećane za 192 eura. Što se tiče turizma, premijer je kazao da su ovogodišnje brojke izjednačene s onima iz rekordne 2019. te da je prihod od stranih turista prešao 400 milijuna eura. 

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Plenković o novoj knjizi o Franji Tuđmanu: 'Stao je na čelo najvažnije političke stranke'

Komentara 2

KU
Kuler
13:41 19.12.2023.

Trebalo je samo strpljenja gledati kako ubijate na desetine tisuca zdravih svinja i kako poslusno izvrsavate naredbe EK o unistenju hrvatskih seljaka.

DU
Deleted user
20:40 19.12.2023.

Znači Agroproteinka od Radmana je dobila svinje, a ih Vlada platila. Pranje love na novom nivou. I ja bi pod tvoj bor nulo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije