UZ NJEGA TROJICA MINISTARA

FOTO Plenković stigao u nenajavljeni posjet Ukrajini, susreo se sa Zelenskim

Andrej Plenković u Ukrajini
Foto: Vlada RH
1/4
11.09.2024.
u 09:58

Plenković je sudjelovao na svečanosti otkrivanja Spomenika žrtvama genocida nad Krimskim Tatarima, koju su predvodili predsjednik Zelenski i Mustafa Džemilev, lider krimsko-tatarskog naroda

Premijer Andrej Plenković doputovao je jutros u Kijev, u radni posjet Ukrajini, potvrdila je Vlada RH. Uz njega su ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, ministar pravosuđa i uprave Damir Habijan te ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs. Tijekom boravka u Kijevu, Plenković se sastaje s ukrajinskim državnim vrhom - predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, predsjednikom Vrhovne Rade Ruslanom Štefančukom i predsjednikom Vlade Ukrajine Denisom Šmihalom, a sudjelovat će i na sastanku na vrhu Krimske platforme. Hrvatska, kako navodi Vlada, snažno podržava Međunarodnu krimsku platformu te ima vrlo aktivnu ulogu u okviru ove platforme, budući da je bila i domaćin Prvog parlamentarnog summita u listopadu 2022.   

"Ovo je treći posjet predsjednika Vlade Plenkovića Ukrajini od početka ruske agresije, 24. veljače 2022. te još jedan znak solidarnosti Hrvatske s Ukrajinom, koja danas brani svoju slobodu, europsku sigurnost, ali i zajedničke demokratske vrijednosti i načela međunarodnog prava. Hrvatska nastavlja pružati kontinuiranu političku, gospodarsku, humanitarnu i vojnu podršku ukrajinskom narodu", istakla je Vlada. 

Po dolasku u Kijev, Plenković je sudjelovao na svečanosti otkrivanja Spomenika žrtvama genocida nad Krimskim Tatarima, koju su predvodili predsjednik Zelenski i Mustafa Džemilev, lider krimsko-tatarskog naroda. 

Predsjednik Vlade sudjelovat će i na prijemu u organizaciji tvrtke DOK-ING povodom najave otvaranja ureda te tvrtke u Kijevu. Tijekom posjeta, kako je najavljeno, predstavit će se novi paket bilateralne pomoći Hrvatske za Ukrajinu. Predviđeno je i potpisivanje Memoranduma o suglasnosti između Ministarstva pravosuđa, uprave i digitalne transformacije Hrvatske i Ministarstva pravosuđa Ukrajine te Programa suradnje Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih Hrvatske i Ministarstva znanosti i obrazovanja Ukrajine na područjima znanosti i tehnologije. 

GALERIJA Srušeni domovi, uništeni automobili: Rusi stravičnim napadom 'kaznili' Ukrajinu zbog Kurska, razaranja su ogromna
Andrej Plenković u Ukrajini
1/23

Komentara 47

Avatar pendreck
pendreck
10:48 11.09.2024.

Ruski vojnici koji prezive i vrate se kući nakon dvije godine na fronti, pricaju svojima kako napreduju s denacificiranjem u Ukrajini. Kaze on oslobodili smo oko 4 kilometra Ukrajine. Ozgubili smo preko 650 000 vojnika, 7 300 tenkova, 18 500 oklopnih vozila, 12 800 topničkih jedinica, 355 zrakoplova i 353 helikoptera, Crnomorska flota je nestala jer Ukrajinci nastavljaju potapati naše brodove, a i brod Moskva je potopljen. Uvozimo dronove od Iranaca, i rakete iz Sjeverne Koreje .Generali su beskorisni a Putin je debil. Ukrajinci su napali Rusiju u Kursku, to je katastrofa. Pa koliko su vojnika NATO i Amerikanci izgubili? Pita ruska supruga. Jos ni jednog...nisu stigli ovo su samo Ukrajinci s kojima smo se do sada borili.

AB
Abazija
10:37 11.09.2024.

Pokazujemo da smo na pravoj strani povijesti, ali prosto ne vjerujem koliko ima trollova ljubitelja diktatora-sovjetskoruskih trollova i yuljubitelja

MA
marinerocro
10:10 11.09.2024.

Da li je drug kremljenko otišao na poklon velikom voždu putleru ? Možda sa helikopterom ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije