PREMIJER U UKRAJINI

Plenković u Kijevu najavio 11. paket vojne pomoći Ukrajini i samit zemalja JI Europe u Dubrovniku

Kijev: Andrej Plenković i Volodimir Zelenski nakon sastanka obratili se medijima
Foto: Vlada RH/PIXSELL
1/6
11.09.2024.
u 19:47

Zelenski je na X-u izrazio zahvalnost na podršci Hrvatske i najavljenom paketu vojne pomoći nakon sastanka s Plenkovićem

Hrvatski premijer Andrej Plenković u srijedu je u Kijevu najavio samit zemalja jugoistočne Europe u Dubrovniku u listopadu ove godine s ciljem podrške Ukrajini. "U listopadu 2024. održat ćemo samit zemalja jugoistoka Europe u Dubrovniku, s ciljem podrške #Ukraine i njezinoj teritorijalnoj cjelovitosti", napisao je na X-u Plenković, koji s hrvatskim izaslanstvom sudjeluje na sastanku Krimske platforme u Kijevu.

Dodao je da Hrvatska podupire Međunarodnu krimsku platformu "u kojoj ima aktivnu ulogu, budući da je bila i domaćin 1. parlamentarnog samita 2022.". Plenković je ranije u srijedu stigao u nenajavljen posjet Ukrajini, gdje se sastao s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim.

Zelenski je na X-u izrazio zahvalnost na podršci Hrvatske i najavljenom paketu vojne pomoći nakon sastanka s Plenkovićem. "Zahvalan sam Hrvatskoj na podršci za Ukrajinu kao i na današnjoj najavi 11. paketa vojne pomoći", napisao je Zelenski na X-u. Dodao je da su ključne teme razgovora s hrvatskim premijerom bile "humanitarno razminiravanje, poslijeratna obnova i rekonstrukcija energetske infrastrukture".

Krimska platforma je međunarodni format utemeljen 2021. na inicijativu ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog s ciljem poboljšanja učinkovitosti međunarodnog odgovora na aneksiju Krima, odgovora na rastuće sigurnosne izazove, sprječavanja daljnjeg kršenja ljudskih prava te osiguranja zaštite žrtava.

GALERIJA Plenković u nenajavljenom posjetu Ukrajini

Kijev: Andrej Plenković i Volodimir Zelenski nakon sastanka obratili se medijima
1/4

Komentara 26

SE
Serengeti
19:53 11.09.2024.

Anemija, stisni pa se prijavi u ukrajinsku vojsku, a nemoj lapradati okolo i dijeliti naš novac.

SI
Sino
21:08 11.09.2024.

Austrija se ne miješa u ratu Ukrajini odlučili su biti neutralni

JE
Jegermeister
20:48 11.09.2024.

Ne interesira me upravo ako hoće i otići u Ukrajinu i boriti se protiv Rusa. Ali očigledno je da naši djecu s namjerom gura prema ratu. Nadam se da će odgovarati za to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije