OSUDIO POSTUPANJE PREMA SEVERINI

Plenković: Vidjeli smo vijest da postoji neki špijun, a nitko ne zna koji je špijun

Zagreb: Premijer dao je izjavu za medije nakon sjednice šireg Predsjedništva stranke
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/3
27.08.2024.
u 20:15

"Ono što me zaista zasmetalo i kao predsjednika vlade i kao čovjeka je ovo šikaniranje gospođe Vučković na granici. Mislim da je to bilo potpuno nepotrebno i diskriminirajuće i žao mi je da joj se to dogodilo i to je za svaku osudu", rekao je Andrej Plenković

Premijer Andrej Plenković rekao je u utorak da nitko ništa ne zna o navodnom hrvatskom špijunu uhićenom u Srbiji i osudio "šikaniranje" hrvatske pjevačice Severine Vučković na granici s tom susjednom zemljom. Srbijanski mediji u ponedjeljak su objavili da su vlasti na području Beograda uhitile "hrvatskog špijuna", što je kasnije je potvrdio srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić.

"Mi smo provjerili, veleposlanik je tu. On ne zna ništa, ministar ne zna ništa, Sigurnosno-obavještajna agencija ne zna ništa. Nitko ne zna ništa tako da još uvijek tragamo za imenom i prezimenom", rekao je Plenković novinarima u utorak. Hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova je u ponedjeljak također objavilo da nema saznanja o tom događaju niti je li se to "uistinu dogodio". 

"Vidjeli smo vijest da postoji neki špijun, a nitko ne zna koji je špijun. Nemamo pojma u biti što oni hoće s tom operacijom niti je to nešto posebno važno", rekao je Plenković. Osudio je postupanje srbijanskih vlasti koje su u nedjelju na granici nekoliko sati zadržali i o raznim političkim temama ispitivali Severinu, koja se nakon toga vratila u Hrvatsku.

"Ono što me zaista zasmetalo i kao predsjednika vlade i kao čovjeka je ovo šikaniranje gospođe Vučković na granici. Mislim da je to bilo potpuno nepotrebno i diskriminirajuće i žao mi je da joj se to dogodilo i to je za svaku osudu", rekao je. Severina je u ponedjeljak priopćila da ju je granična policija nakon zaustavljanja prvo primorala da čeka u automobilu nekoliko sati, potom su 45 minuta pregledavali njezino vozilo, pa je odveli na ispitivanje o temama poput genocida u Srebrenici, ustaškom logoru Jasenovcu, njezinoj podršci prosvjedu protiv iskapanja litija u Srbiji, prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu i operaciji Oluji. 

Komentara 2

YE
Yeah
20:25 27.08.2024.

Izgleda je Seve špijun.

NK
Najam krova
22:08 27.08.2024.

Dačić uhvatio nekog svog, onako za domaću upotrebu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije