Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAVA U PERUŠIĆU

Podignuta optužnica protiv djevojke (21) koja je bebu bacila u bunar: Poznato zašto neće u zatvor na dulje od 5 godina

U bunaru kod Perušića pronađeno tijelo novorođene bebe
Foto: Nikola Mraovic/PIXSELL
1/3
04.07.2024.
u 11:07

Optužnicom se 21-godišnju okrivljenicu tereti da je zbog jakog duševnog opterećenja zbog trudnoće i poroda počinila kazneno djelo na štetu svog tek rođenog djeteta

Podignuta je optužnica protiv majke koja je prošlog srpnja bacila svoje tek rođeno dijete u bunar u Perušiću, izvijestilo je danas Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

''Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Gospiću optužnicu protiv hrvatske državljanke (2003.) zbog počinjenog kaznenog djela usmrćenja iz članka 112. stavak 2. Kaznenog zakona/11. Optužnicom se 21-godišnju okrivljenicu tereti da je 30. srpnja 2023., na području općine Perušić, uslijed stanja jakog duševnog opterećenja zbog trudnoće i poroda počinila navedeno kazneno djelo na štetu svog tek rođenog djeteta'', navodi se.

Ovo ubojstvo isprva je bilo kvalificirano kao teško s obzirom na to da je dijete bacila u bunar i da se radilo o novorođenčetu, prema čemu bi majci prijetio zatvor od najmanje 10 godina, no u konačnici je utvrđeno kako je majka bila ''u stanju jakog duševnog opterećenja''. Prema novijoj kvalifikaciji, navodi se kako svaka majka koja usmrti svoje dijete, a koja je bila pod utjecajem jakog duševnog opterećenja zbog trudnoće ili poroda, dobiva kaznu zatvora od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Inače, cijeli slučaj prijavljen je policiji još 4. kolovoza, nakon što je stočar koji kod Perušića ima ovce došao na svoj ranč i iz bunara pokušao zagrabiti vodu za stoku. Bunar je bio prikriven drvenim daskama, kao i inače, i tek kada je krenuo zagrabiti vodu, naišao je na šokantan prizor; bebu zamotanu u crnu vreću koja je bačena u bunar pun vode.

POVEZANI ČLANCI:

– Toliko sam užasnut da ne znam što bih uopće rekao. Sve što sam mogao i znao, odmah sam rekao policiji koju sam nazvao. Od tada ne spavam. Užasno je to. Idete po vodu i onda se skamenite zbog onog što vidite. Ne možete vjerovati svojim očima. Bez riječi sam. I ne bih dalje ništa govorio – rekao je lani za Jutarnji list kratko stočar koji je kobnog dana u svome bunaru pronašao mrtvo novorođenče.

>> VIDEO Bunar u kojemu je pronađeno tijelo novorođene bebe u Lici

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Stradun
Stradun
13:40 04.07.2024.

Sramotno mala kazna bez obzira na sve olakotnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije