provedena istraga

Podignuta optužnica za pokušaj iznude protiv sina bivšeg gradonačelnika Petrinje

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović
Zeljko Lukunic/PIXSELL
03.02.2023.
u 21:17

Ivana Dumbovića se tereti da je fizički nasrnuo na oštećenika tražeći novac, nakon čega ga je uporabom oružja i opasnog oruđa više puta udario i lakše ga ozlijedio, dok je drugookrivljeni 40-godišnjak pazio na ulazu da netko ne naiđe. Oštećenik je tijekom napada uspio odgurnuti prvookrivljenog 43-godišnjaka i pobjeći iz kuće.

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku objavilo je večeras kako je, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Sisku optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1979. i 1982.) zbog počinjenog kaznenog djela iznude u pokušaju iz članka 243. stavka 4. u vezi članka 34. Kaznenog zakona. 43-godišnjak je Ivan Dumbović, jedan od sinova bivšeg petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića.

Ivan je u veljači prošle godine bio uhićen, sa svojim sada suoptuženikom, a optužnicom ih se tereti da su u kasnim noćnima satima 9. veljače 2022., u okolici Petrinje, nakon prethodnog dogovora postupili u zajedničkom cilju da se prvookrivljeni 43-godišnjak nepripadno materijalno okoristi. Tereti ih se da su došli do obiteljske kuće hrvatskog državljanina (1994.) u Hrastovici pokraj Petrinje i zatekli ga na spavanju. Ivana Dumbovića se tereti da je fizički nasrnuo na oštećenika tražeći novac, nakon čega ga je uporabom oružja i opasnog oruđa više puta udario i lakše ga ozlijedio, dok je drugookrivljeni 40-godišnjak pazio na ulazu da netko ne naiđe. Oštećenik je tijekom napada uspio odgurnuti prvookrivljenog 43-godišnjaka i pobjeći iz kuće.

Napadnuti mladić slučaj nije prijavio odmah policiji nego je to učinio naknadno član njegove obitelji, a nakon što mu se mladić povjerio. Podsjetimo, nekoliko mjeseci nakon ovog slučaja uhićeni su u akciji USKOK-a Darinko Dumbović i njegov drugi sin Darko. Ivan nije bio obuhvaćen tom istragom USKOK-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije