Vrijedna nekretnina

"Podmeću nam požare i šalju ćelavce kako bi nas iselili"

\'06.01.2011., Zagreb - U kucu na adresi Drziceva 9, 04.01. nepoznate osobe podmetnule su pozar. Izgorio je poslovni prostor u prizemlju te stan na katu. Na fotografiji je Tihana, vlasnica stanarskog
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
07.01.2011.
u 08:45

Prava vlasnica kuće živi u Italiji, a stanari tvrde da im sumnjivi investitori prijete i pokušavaju doći do zgrade vrijedne, kako kažu, pola milijuna eura

Jedan od šest stanova s ukupno osam stanara u denacionaliziranoj kući u Držićevoj ulici 9, preko puta Autobusnog kolodvora u Zagrebu, gorio je utorak oko 19 sati, no na sreću nitko nije ozlijeđen.

Dvaput pronašli upaljač

Požar je podmetnuo nepoznati počinitelj, koji je ušao preko odavno zatvorenog objekta (bivše trgovine) u produžetku kuće, koji navodno pripada Gradu, popeo se na terasu, ušao u stan stanarke G. K. (51) na prvom katu i potpalio vatru ostavivši upaljač. Stanari i zaštićeni najmoprimci u strahu su budući da je ovo već drugi požar u dva tjedna. Prije toga, 22. prosinca, gorjela je bivša trgovina, no na kraju je utvrđeno da su za požar krive instalacije. Stanari u to ne vjeruju.

– Nakon požara ondje smo našli upaljač. Prijavili smo to policiji, ali njih to nije zanimalo. Sad je za novog požara pronađen isti takav upaljač, pa kako da to bude slučajno?! – pitaju se stanarke Radmila i Tihana. U posljednje vrijeme, kaže, primaju prijetnje od mogućih investitora. Naime, prava vlasnice kuće V. Winter Malizzia živi u Milanu, a bakino nasljedstvo u Držićevoj želi prodati. Iako stanari imaju pravo prvokupa, nikad im ga, tvrde, nije ponudila, već je samo poručivala da će ih izbaciti. Prvo im je na vrata dolazio Marijan B., koji im se, dodaju, predstavljao kao pravnik, te im nudio smiješne svote za stan, primjerice, ukupno tisuću eura.

Krive su mu petarde

Radmili je jednom, kaže, rekao da će joj se useliti u stan dok spava. Marijan B. nam je sve to demantirao govoreći da stanari lažu. Početkom prosinca dogodio se novi incident.

– Sedam mladih ćelavih muškaraca u kožnim jaknama kasno navečer opkolilo je našu kuću i reklo da se javimo novom vlasniku Anti – kažu stanarke. Kažu da je ta ekipa došla u crnom Audiju A6 BiH tablica. No, taj Ante, kad smo ga nazvali, predstavio se kao Mate B. Kaže da je vlasnica htjela prodati kuću preko njegove agencije za nekretnine, no da je od tog posla odustao. Oko Božića vidio je da je nešto gorjelo, ali je mislio, kaže, da je to od petarde ili slično.

Ključne riječi

Komentara 36

SO
Stross.Online
09:45 07.01.2011.

ova ggad mi je posebno sladak, tip potpuno ignorira faktu da je netko em provalio, em fizički prijetio, em podmetnuo požar, em ugrozio tuđe živote... ggad-a čini se boli ona stvar za očito počinjena KRIMINALNA djela ;) baš se pitamm tko je taj ggad da je čak tri posta ostavio.

OB
-obrisani-
13:28 07.01.2011.

07.01.2011. u 12:08h vidimškoj je napisao/la: \"devetka i čelavca ruši.\" hehe... lijepo rečeno... cure, lijepo u MUP tražiti dozvolu za nošenje oružja i legalno nabavite svaka po 9mm... država mora vama ponuditi otkup stana po simboličnoj cijeni kao i svimim ostalim građanima koji su imali stanarsko pravo, a nekadašnjoj vlasnici, ako želi, država može isplatiti tržišnu cijenu... tako to ide... a ćelave \"legaliste\" efikasno zaustavlja devetka...

DU
Deleted user
09:12 07.01.2011.

\"..da se javimo novom vlasniku Anti – kažu stanarke. Kažu da je ta ekipa došla u crnom Audiju A6 BiH tablica.....\" ____________________________________________ :-)))))))))) \'ercegovci u akciji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije