Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teška prometna nesreća na autocesti A1

Poginuli supružnici iz Hrvatske i stranac. Koliko je sudar bio stravičan otkriva još jedan bitan detalj

storyeditor/2024-01-06/PXL_060124_108207601.jpg
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
06.01.2024.
u 17:47

Liječnici su imali problema sa sporazumijevanjem s pacijentima imigrantima različitih nacionalnosti. O težini sudara govori i podatak da je iz terenca ispao motor.

Tri su osobe poginule, a 12 ih je ozlijeđeno u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila danas u 1.40 sati na autocesti A1 iza tunela Sveti Marko u općini Netretić nedaleko od Karlovca. Izravno su se sudarili terenac Mitsubishi mađarskih registarskih oznaka, u kojem su bili migranti koji se kretali u smjeru Zagreba, i Alfa Romeo riječkih registarskih oznaka, u kojom se vozila tročlana obitelj – bračni par je poginuo, a njihov 16-godišnji sin, koji je spavao na stražnjem sjedalu, je ozlijeđen. U terencu je poginuo jedan od putnika, a 11 ih je ozlijeđeno, među njima i maloljetni Egipćanin.

– Prema rezultatima očevida i dosad prikupljenim podacima, utvrđeno je da se prometna nesreća dogodila na 48. kilometru autoceste A1 tako da je vozač osobnog automobila mađarskih registarskih oznaka, za sada neutvrđenog identiteta, zbog nepropisnog kretanja vozilom voznim trakom iz smjera juga prema sjeveru udario u metalnu zaštitnu ogradu. Nakon toga je u zanošenju vozilom prešao centralni pojas autoceste i prešao na suprotni kolnički trak u smjeru Splita, gdje je prednjom stranom vozila udario u prednji dio osobnog automobila hrvatskih registarskih oznaka, kojim je u smjeru Rijeke propisno upravljao hrvatski državljanin rođen 1976. godine – izvijestilo je Državno odvjetništvo.

GALERIJA: Oglasio se DORH nakon stravične nesreće na A1: Poznat uzrok sudara u kojem je poginulo troje

storyeditor/2024-01-06/PXL_060124_108207601.jpg
1/8

Poginuli su 48-godišnji vozač osobnog automobila hrvatskih registarskih oznaka i 47-godišnja putnica u tom vozilu te jedan putnik neutvrđenog identiteta iz vozila mađarskih nacionalnih oznaka, a 12 osoba je ozlijeđeno. Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu naložilo je provođenje obdukcije. Odmah se krenulo u utvrđivanje identiteta svih unesrećenih.

Na teren je izašlo sedam timova hitne pomoći. Ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinu Perica Vucelić rekao je da je šestero ozlijeđenih odvezeno u bolnicu u Karlovcu, dvoje u ogulinsku, troje u KBC Rijeka, a jedan u KBC Zagreb. Liječnici su imali problema sa sporazumijevanjem s pacijentima imigrantima različitih nacionalnosti, a prema neslužbenim informacijama, među njima su i Egipćani.

– Zaprimili smo šest pacijenata, svi su muškarci. Tri su osobe teže ozlijeđene, a tri lakše, svi su stabilno i izvan životne opasnosti. Imaju višestruke ozljede. Jedna će osoba trebati operativno liječenje – rekao je liječnik Juraj Katušin iz Opće bolnice Karlovac. Jedini maloljetnik među ozlijeđenima koji su dovezeni u OB Karlovac sin je poginulog bračnog para iz Alfa Romea. Pružena mu je, kazao je liječnik, psihološka pomoć nakon što je doznao da su mu roditelji poginuli. Jedan od punoljetnih pacijenata identificirao se kao Moldavac. On je i najstariji, ima između 25 i 30 godina, a ostali imaju oko 18 i 19 godina.

GALERIJA: Jedan maloljetnik (17) iz nesreće na A1 završio u KBC-u Zagreb, dječji kirurg: 'Stabilno je'

 
storyeditor/2024-01-06/PXL_060124_108207601.jpg
1/8

 

– Za ostale još ne znamo čiji su državljani. Komunikacija je otežana, uključit ćemo kolegu koji govori arapski. Vidjet ćemo kako će se dalje situacija razvijati – dodao je dr. Katušin.

Nakon liječničke obrade pacijenti se predaju policiji na daljnji postupak. Trebat će utvrditi jesu li putnici u terencu ilegalni migranti. O težini sudara govori i podatak da je iz terenca ispao motor. Dvije ozlijeđene osobe koje su zaprimljene u OB Ogulin u teškom su stanju i liječnici daju sve od sebe da ih spase. Obojica su strani državljani. HTV je objavio da je teško ozlijeđeni 15-godišnjak, podrijetlom iz Egipta, iz ogulinske bolnice premješten u Kliniku za traumatologiju KBC-a Sestara milosrdnica. Ozlijeđena mu je kralježnica.

 

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Objavljen video s mjesta stravične nesreće na autocesti A1

Komentara 14

SB
Stroga Babaroga
18:10 06.01.2024.

Vojsku i žilet žicu na granicu, kada budu znali da to imamo, neće više niti pokušavati u tolikom broju prelaziti bez (bačenih) dokumenata. To će spasiti živote migranata, a bome i građana Hrvatske!

SL
SlavaAP
18:24 06.01.2024.

Zrtve Bozinoviceve i Plenkoviceve politike. Nisu Slovenci dzabe uveli kontrole na granici. HDZ ubio 2 mlada roditelja i ostavio siroce.

DA
dadalina
19:14 06.01.2024.

Vidite li da je okupacija uspješnija bez oružja. Vlado samo puštaj .Naša djeca neka se za koju godino bore za svoj opstanak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije