Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI U RUSIJI

Pogledajte bizaran spot kojim Putin poziva ljude na birališta

FILE PHOTO: Russian President Putin addresses the Federal Assembly in Moscow
Foto: MAXIM SHEMETOV/REUTERS
1/3
15.03.2024.
u 21:28

Ako pobijedi na ovogodišnjim izborima, Putin će u Kremlju moći ostati najmanje do 2030. godine, što će njegovu vladavinu učiniti najduljom u Rusiji od kada je njome vladala Katarina Velika u 18. stoljeću

Ljudi diljem svijeta ove godine izlaze na izbore, a među njima su i stanovnici Rusije, koja je odlučila građane potaknuti da izađu na birališta bizarnim i pomalo zastrašujućim propagandnim spotom koji ih upozorava da će ostati bez raznih prava ako ne daju svoj glas Vladimiru Putinu.

Reklama objavljena na ruskoj televiziji počinje naizgled običnim razgovorom između supružnika, piše Telegraph, koji je došao u posjed snimke. Žena sjecka sastojke za obrok, a muž ulazi u kuću s vrećicama. Ona ga zatim ispituje je li se sjetio otići u dućan, oprati auto i zaželjeti sretan rođendan njenoj majci.

On potvrdno odgovara na sva pitanja, sve dok ga supruga nije upitala je li glasovao, na što joj je ležerno odgovorio "Nisam, draga, koja bi bila svrha toga". Kako je izgovorio te riječi, svjetla u kuhinji počela su treperiti, a supruga se okrenula prema njemu s nožem u ruci i počela naglašavati što im je sve predsjednik omogućio, i bez čega će ostati ako on ne pobjedi na izborima.

Prijeteći mu nožem izbacila ga je iz stana, a on je s cipelama u rukama potrčao prema biralištu, gdje je i stigao glasovati minutu prije zatvaranja. Poruka je jasna - domoljubna je dužnost svakog Rusa da glasuje za Putina koji će državnim mjerama povisiti životni standard.

Većina Putinovih kritičara je mrtva, u zatvoru ili u progonu, a potencijalnu opoziciju blokirale su vlasti. Ako pobijedi na ovogodišnjim izborima, Putin će u Kremlju moći ostati najmanje do 2030. godine, što će njegovu vladavinu učiniti najduljom u Rusiji od kada je njome vladala Katarina Velika u 18. stoljeću.

Komentara 5

GO
goran2hr
22:52 15.03.2024.

Želite li vidjeti nešto stvarno bizarno, sada pomalo retro, pogledajte spotove "Pitali ste o EU?", kojim se Hrvate pozivalo da izađu na birališta i glasaju za ulazak u EUniju. Teško probavljiva propaganda i vrijeđanje inteligencije - ali eto - upalilo.

SE
Serengeti
21:53 15.03.2024.

Opet rusofobija na portalu. Kao prvo nije ga prijeteći nožem izbacila iz stana. Jasno se vidi da nema nož u ruci dok hoda prema njemu. Kao drugo, pogledajte malo izbore u SAD-u. Tamo ispada da će ako Trump pobjedi demokracije Kao takav nestati u SAD-u ili ako Biden pobijedi da će ih prelaziti migranti. Da ne pričam kakve gluposti se vrte po društvenim stranicama jednog i drugog tabora. Pričekajmo malo našu kampanju pa da vidimo što će naši izmisliti i da li može još niže od ovog.

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
22:43 15.03.2024.

Bit će to Putina velika 😂😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije