kazna za prst

Pokazao srednji prst poznaniku i sada mu prijeti kazna do 4000 eura

Zagreb: Prosvjed poduzetnika zbog neadekvatnih ekonomskih mjera
Igor Soban/PIXSELL
06.11.2023.
u 00:11

Muškarac je uhićen jer je poznaniku pokazivao srednji prst na ulici remeteći time javni red i mir.

Policijska Uprava Požeško-slavonska u nedjelju je javila da se pokazivanje prsta dogodilo u Pakracu u više navrata, 8. listopada i 4. studenog. Onome koji je prst bio upućen o svemu je obavijestio policiju, jer mu je prekipjelo. Motiv takvog ponašanja 40-godišnjaka nije poznat, no vjerojatno je došlo do razmjerica između njega i njegovog godinu dana mlađem poznaniku, piše Danica.hr.

“Policijski službenici utvrdili su da je 8. listopada i 4. studenoga tijekom dana na području Pakraca, 40-godišnjak na ulici u više navrata pri susretu pokazivao srednji prst 39-godišnjaku", priopćili su iz Policijske uprave, te dodali da je navedeni 40-godišnjak uhićen i protiv njega slijedi optužni postupak. Također, rekli su da je počinio prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

POVEZANI ČLANCI:

Novim zakonom prijeti mu kazna od 700 do čak 4000 eura ili 30 dana zatvora. Takav prekršaj mogao bi se i kvalificirati kao vrijeđanje građana ili remećenje njihova mira na “naročito drzak i nepristojan način”.

Komentara 14

BR
Brzopleti
23:30 05.11.2023.

a kolika ce biti kazna ako mu pogaze mali prst?

SB
Sonja_Baus
00:01 06.11.2023.

Ubojice,prevaranti ,dileri,zlostavljači...dobiju neku uvjetnu ....a za srednji prst (možda pokazan i u zeki-peki...ideš u zatvor... Ma bravo...

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
22:54 05.11.2023.

Strogo kazniti. Nulta stopa tolerancije za srednji prst.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije