Krakovi afere

Polančec izgradio i reflektore na stadionu u svom selu

polancec
Marko Jurinec/Pixsell
07.05.2010.
u 19:49

Zagreb-montaža sudjelovala je i u postavljanju rasvjete na nogometnom terenu u Đelekovcu.

Istražitelji su odmatajući klupko malverzacija u HEP-u raskrinkali i postavljanje sporne reflektorske rasvjete na nogometnom igralištu u Đelekovcu, rodnom selu Damira Polančeca.

Bivši je potpredsjednik Vlade, podsjetimo, u toj aferi osumnjičen za protuzakonito posredovanje te poticanje na zloporabu položaja i ovlasti. Odgovorne osobe u Zagreb-montaži, jednoj od tvrtki koje čine konzorcij u čijim je rukama šibenski TLM, Polančec je najprije potaknuo da isplate oko 354.000 kuna koprivničkoj Eltegri za fiktivne radove. Oni su, utvrđeno je kriminalističkom obradom, lažno prikazani u poslovnim knjigama kao stavka prema kojoj je koprivnička tvrtka odrađivala tobožnji posao za zagrebačku.

Eltegra je tim novcem zapravo uredila stadionsku rasvjetu na nogometnom igralištu na kojem je nogomet često igrao i sam Damir Polančec. Zbog te je rasvjete često bio prozivan u javnosti, no tvrdio je da s reflektorima nema ništa.

Komentara 3

MO
modrulj
20:10 07.05.2010.

Nadam se da ce ga reflektori obasjavat vjecno - oni u Remetincu.

SK
skay
01:11 10.05.2010.

koji je razlog da neko selo ne može imat reflektore na livadi,ne vidim tu nista loše

OB
-obrisani-
16:26 13.05.2010.

Da je tako nešto napravilo neko od ovog ološa iz SDP-a onda bi se pisali hvalospjevi kako se brine za djecu, za selo, kako je human itd a ovome se reflektori uzimaju kao neki neusporediv krimen! Nema do gamadi kakvaa je naša ljevičarska, naročito ona nakoćena u državnoj upravi ! Ali dok je nama u državi ovakvih imbecila poput ovog modrulja biti će nam i gamadi poput ljevičara !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije