Policajac u zaleđu

Policajac: Opljačkao sam kladionicu da mogu platiti kredit

pljačka kladionice
Goran Ferbezar/PIXSELL
24.08.2010.
u 10:08

Policajac je u nedjelju oko12.30 sati upao u kladionicu Fortuna iz koje je pobjegao sa 7300 kuna. Jedan prolaznik vidio je auto u bijegu. Policiji nije trebalo dugo da uhvati kolegu

– Imao sam velike kredite i dugove, a plaćom to nisam mogao vraćati pa sam jednostavno bio prisiljen učiniti ovo što sam učinio – iskreno je jučer priznao istražnom sucu Županijskog suda u Vukovaru, danas već bivši vukovarski policajac, za kojega su dojučerašnji kolege utvrdili da je u nedjelju oko 12.30 sati opljačkao kladionicu Fortuna u Zvonimirovoj 54 u Vinkovcima. 

Odmah udaljen s dužnosti

On je upao u kladionicu i zaprijetivši pištoljem 28-godišnjoj djelatnici iz blagajne uzeo veću svotu novca i automobilom se udaljio. Netko je primijetio da se jedan automobil žurno udaljavao od kladionice upravo nakon što je počinjeno razbojstvo, i to je javio policiji – što je bio dragocjen trag.

– Kada smo dobili informaciju o vozilu, krenuli smo s otkrivanjem čiji je automobil što je prošao kraj kladionice odmah nakon pljačke i utvrdili da pripada našem kolegi. Pritisnut dokazima priznao je da je opljačkao kladionicu. Za ovih sedam godina koliko radim ovdje, nešto slično se nije dogodilo – kratko nam je rekao Ante Zovak, pomoćnik načelnika policije, ali nije želio iznositi detalje jer se radi o kolegi pa ni koliko je novca ukradeno u kladionici.

Dodao je samo da je načelnik Stipica Kuna izdao rješenje kojim je policajac udaljen s dužnosti.

Neslužbeno doznajemo da je M. V. (39) nastanjen u vinkovačkom prigradskom naselju Mirkovci ukrao 7300 kuna. Pred istražnim sucem je iznio svoju obranu i priznao pljačku te se sucu pojadao kako bi mjesečno dobivao od plaće 29 kuna nakon odbijanja obroka kredita i vraćanja dugova i nije vidio drugo rješenje nego na bilo koji način doći do novca.

Bivši policajac je oženjen, ali nema djece. U policiji nisu željeli potvrditi je li pljačku počinio službenim pištoljem, ali se može pretpostaviti da se poslužio službenim pištoljem.

U kladionici ni riječi

– Čuo sam da je jučer bilo neko privođenje, ali sam jutros odmah otišao na teren pa nisam znao što se točno dogodilo. Danas sam doznao da je uhićen naš kolega koji je radio kao portir na ulazu u Policijsku upravu. To je najniži posao u toj službi gdje su plaće od 3800 do 4300 kuna – kaže jedan policajac. U kladionici nisu smjeli ništa reći o nedjeljnom događaju jer su im nadređeni to strogo zabranili.

Ključne riječi

Komentara 54

OB
-obrisani-
21:04 24.08.2010.

Štovano građanstvo : eto vidite,ako policija sve pokrade,pa tu su još raznorazni lopovi iz SDPa i ostalih udba,,pa šta će nama ostati?? i mi moramo negdje uzeti da bi živjeli

CK
crna-kosulja
21:14 24.08.2010.

nitko ovdje negovori da banke naj radije aju policajcima i svim držćavnim službama kredite policajac u kreditnim zadrugama danas udrugama u roku od 3 sata dobije pare e sad on dobije 25 000 a vrati 100 000 kuna zašto jee to napravljeno da radnik ne može dobit kredit jasno je nama svima

MM
Mladen Miletić
20:59 24.08.2010.

Pitanje dali netko zna tko su naši glavni mafijaši ? Zna se nepriča se...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije