Bazeni pod povećalom

Policija istražuje Gradsku upravu, Duspara: Sve je transparentno!

Mirko Duspara konferencija
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/4
12.03.2014.
u 14:00

- Ukupna vrijednost izgradnje bazena iznosi 50,5 milijuna kuna, dok je troškovnikom prvobitnog projekta bilo potrebno osigurati čak 150 milijuna. Ako trebamo odgovarati za to što smo uštedjeli 100 milijuna kuna, mi smo spremni – istaknuo je Duspara.

- Niti jedan projekt u Brodu nije prošao bez provjere i anonimnih prijava – rekao je danas brodski gradonačelnik Mirko Duspara. On je time neizravno potvrdio informaciju kako je policija  pokrenula istragu u slavonskobrodskoj Gradskoj upravi vezano uz projekt gradskih bazena, koji su već uvelike u funkciji i u čiju je gradnju uloženo više od 50 milijuna kuna. U Županijskom državnom odvjetništvu potvrdili su kako su naložili izvide te zatražili prikupljanje dokumentacije vezane za bazene, a nakon toga će biti donesena državnoodvjetnička odluka.

Duspara, međutim, kaže kako su još od njegova dolaska na mjesto gradonačelnika 2005. godine Gradska uprava i poglavarstvo konstantno izloženi anonimnim prijavama, koje su najčešće neozbiljne. On dodaje kako činjenica da je ovaj grad proglašen jednim od najtransparentnijih po pitanju trošenja proračunskih sredstava govori da se u njemu radi pošteno i u interesu građana.

- Ukupna vrijednost izgradnje bazena iznosi 50,5 milijuna kuna, dok je troškovnikom prvobitnog projekta bilo potrebno osigurati čak 150 milijuna. Ako trebamo odgovarati za to što smo uštedjeli 100 milijuna kuna, mi smo spremni – istaknuo je Duspara.

>> Duspara nastavlja borbu za Općinski sud u Slavonskom Brodu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije