Uhićen trojac

Policija na granici u Baranji uhvatila krijumčare: Strane državljane skrivali u prikolici kamiona

Zagreb: Dolazak Petra Ćosića i ostalih na Županijski sud uz velike mjere osiguranja
Luka Stanzl/PIXSELL
12.09.2024.
u 10:27

Brzom intervencijom policije, u blizini bivšeg graničnog prijelaza Duboševica-Udvar, zaustavljen je automobil u kojem su se nalazili 51-godišnji i 22-godišnji državljani Srbije koji se dovode u svezu s krijumčarenjem

Novi pokušaj krijumčarenja ljudi, skrivenih u prikolici kamiona, spriječila je u utorak policija na Graničnom prijelazu Batina. - Policijski su službenici u utorak u osam sati, tijekom granične kontrole teretnog i priključnog vozila srpskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 45-godišnji državljanin Republike Srbije, u tovarnom prostoru pronašli skrivenih više stranih državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku - priopćila je PU osječko-baranjska. 

Brzom intervencijom policije, u blizini bivšeg graničnog prijelaza Duboševica-Udvar, zaustavljen je automobil u kojem su se nalazili 51-godišnji i 22-godišnji državljani Srbije koji se dovode u svezu s krijumčarenjem. - Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, 45-godišnjak, 51-godišnjak i 22-godišnjak su uhićeni te su, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske - nastavlja policija.

Utvrđeno je i da je 45-godišnjak počinio prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 920 eura i 66,36 eura troškova postupka. Ujedno je utvrđeno da je počinio prekršaj iz Zakona o provedbi carinskog zakonodavstva EU, za što mu je izrečena novčana kazna na iznos od 6.600 eura i 30 eura troškova postupka.

VEZANI ČLANCI:

FOTO/VIDEO Privođenje muškarca i žene koji su krijumčarili 13 migranata i izazvali prometnu nesreću u Slavonskom Brodu

Zagreb: Dolazak Petra Ćosića i ostalih na Županijski sud uz velike mjere osiguranja
1/17

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije