AKTIVIRAO JE BOMBU

Policija o napadu u istočnoj Hercegovini: Uz povike 'Allahu ekber' pucao je na policiju

U prostorije MUP-a Kantona Sarajevo priveden je direktor Federalne uprave policije Vahidin Munjic
Foto: Armin Durgut/PIXSELL/ Ilustracija
1/3
20.08.2024.
u 12:31

Siniša Laketa, načelnik Policijske uprave Trebinje, rekao je kako je muškarac rabio dvije vrste automatskog i poluautomatskog oružja

Policija Republike Srpske u ponedjeljak navečer ubila je migranta nedaleko od Nevesinja u istočnoj Hercegovini koji je pucao iz vatrenoga oružja na policijske snage i mještane. Policijska uprava Trebinje priopćila je da je oko 23 sata ubila migranta u napuštenoj kući u mjestu Zovi Do, u kojoj se zabarikadirao.

Policija ga je tijekom popodneva pokušala privesti nakon što se u Nevesinju sukobio s muškarcem zbog krađe. Kada su došli pred kuću u kojoj je ilegalno boravio nekoliko dana, migrant je otvorio vatru na pripadnike policije iz dvije vrste vatrenoga oružja, te je bacio i bombu. Nitko od policajaca nije ozlijeđen. Nakon toga u selo Zovi Do je stigao veliki broj pripadnika policije, te je uspostavljeno više nadzornih punktova. Migrant je ubijen nakon što se u više navrata odbio predati.

Siniša Laketa, načelnik Policijske uprave Trebinje, kazao je na konferenciji za medije kako "ne treba širiti paniku" jer je situacija pod kontrolom. Također, kazao je kako ne može potvrditi da je riječ o migrantu sve dok očevid ne bude završen. 

"U trenutku kada je došlo do razmjene vatre, otvorio je vrata kuće i uz povike 'Allahu ekber' pucao na policiju", rekao je Laketa te dodao kako je muškarac nakon toga ubijen. Kako je naveo, muškarac je koristio dvije vrste automatskog i poluautomatskog oružja te aktivirao bombu, prenosi Vecernji.baMilenko Avdalović, načelnik općine Nevesinje, naveo je kako je situacija brzo okončana zahvaljujući policiji. 

 

GALERIJA Dan žalosti na Viru: Još uvijek su vidljivi tragovi tragične prometne nesreće
U prostorije MUP-a Kantona Sarajevo priveden je direktor Federalne uprave policije Vahidin Munjic
1/13
Ključne riječi

Komentara 9

Avatar zong
zong
14:59 20.08.2024.

Zijanio još jedan šehid.

KE
keka56
14:36 20.08.2024.

Otkuda mu dvije puške i bomba?S tim se treba pozabaviti policija.

Avatar nitko i ništa
nitko i ništa
13:09 20.08.2024.

Ta divna religija mira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije