Nestali bez traga

Policija u BiH traga za tijelima Tolića i Ajdara, jesu li zazidani?

'tolic1_ros_bih_210910.1'
Foto: ''
1/3
23.09.2010.
u 21:22

Jasmina Ličina (23) bila je trudna osam mjeseci kada joj je suprug Mario Tolić nestao. S prijateljem Vernerom Ajdarom otišao je naplatiti neki dug i od tada ga nije vidjela

Ako ima Boga, moj je Tola živ – kazala je Jasmina Ličina (23), majka jednogodišnje djevojčice i četveromjesečnog sinčića, supruga Marija Tolića, čije je tijelo, kako se pretpostavlja, zazidano u jednoj kući pokraj Kaknja u Bosni i Hercegovini. Jasmina Ličina krenula je jučer za Sarajevo s četveromjesečnim sinom kojeg otac Mario nikada nije vidio.

Nije dio narkomiljea

– Strahujem da se dogodilo najgore, ali ipak se nadam. Ako postoji riječ za dobrotu, onda je to Tola. Nije mi jasno zašto bi tako skončao, on sigurno nije bio ni u kakvom narkomiljeu, premda je sve te ljude poznavao. Prekjučer mi je iz sarajevske policije rečeno kako je potvrđeno da su nađena tijela Mithata Mekića Mikija i Lusije Salas Cortez koja je studirala u Dubaiju. Koliko znam, Lusia je bila u šestom mjesecu trudnoće, što cijeloj tragediji daje još stravičniju notu. Moj je Mario sve te ljude poznavao, to je istina, no kao vlasnik diskoteke "Pivnica" na Vlašiću on je poznavao širok krug ljudi, više se družio s ljudima s estrade, bio prijatelj s liječnicima, odvjetnicima... Dolazio je u tu diskoteku i Zijad Turković, kojega je Mario poznavao 20-ak godina, ali kako je moj Tola 13 godina živio u Nizozemskoj, nije imao vremena za česte kontakte s prijateljima iz BiH – priča J. Ličina, koja je, od kada je njezin suprug s kojim je živjela šest godina nestao, smršavjela 20-ak kilograma.

– Bilo je to 25. ožujka. Moj me Tola nazvao iz Sarajeva i kazao: "Ljubavi, poslije Uskrsa sam doma". Odvezao se porscheom i htio naplatiti neki dug, a od tada više nisam čula za njega. Ja sam tada bila u osmom mjesecu trudnoće, čekala sam ga u našem domu u Puli i ponavljala u sebi njegove riječi da se, kada dođe, neće mrdnuti od mene.

Moj Tola nije mafijaš

Međutim, od tada mu se gubi svaki trag, nakon nekoliko dana prijavila sam njegov nestanak i počela je moja šestomjesečna agonija. Svašta su nam govorili, no pravih informacija nije bilo, bojala sam se najgorega, iako znam da moj Tola nije mafijaš pa mi nije jasna njegova veza s cijelom tom strašnom pričom. Mene osobno nitko nije zvao telefonom, ali su zvali njegovu šurjakinju Tatjanu Tolić koja živi u BiH. Nepoznati glas dva ju je puta nazvao, prvi je put tražio milijun eura otkupnine, a drugi put 1,5 milijuna eura. To je bilo prije tri mjeseca, a ja mislim kako su iznuđivači mislili da je Tatjana Marijeva žena. Ona im je, međutim, tada odgovorila: "Kada čujem njegov glas i kada čujem da je Tola živ, dobit ćeš i 2 milijuna eura". Nakon toga gubi se baš svaki trag, a mi smo, cijela obitelj, vodili istrage, no o tome sada ne želim govoriti. Idem u Zenicu, odakle je moj Tola, kod njegove obitelji. Još ne mogu doći k sebi jer Tola nije konfliktna osoba, nije bio kažnjavan. Ne znam je li posrijedi nekakva osveta ili ljubomora – priča J. Ličina.

Dodaje kako joj je 18. svibnja provaljeno u kuću u Puli, ali su odnesene samo vrijedne umjetničke slike.

Komentara 3

OB
-obrisani-
00:58 24.09.2010.

Bem ti, naivne priče. Utjerivao dugove, vozi Porsche, vlasnik diskoteke, kuća u Puli puna vrijednih umjetnina. I Tola je \"anđeo\".

TO
Tomac
07:44 24.09.2010.

\'Nije mi jasno zašto bi tako skončao, on sigurno nije bio ni u kakvom narkomiljeu, premda je sve te ljude poznavao. \' Sirota žena...

BE
beppi
20:35 24.09.2010.

Postenjacina, sa porseom otisao naplatiti dugove, ma zamisli ti. Posteni dugove naplacuju putem BANKE

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije