Potraga za pomorcem

Policija u Singapuru: Nismo dobili profil DNK iz Hrvatske, MUP: Nije istina!

Foto: Privatni album
26.02.2014.
u 20:48

Iako policija u Singapuru tvrdi da iz Hrvatske nije dobila profil DNK nestalog pomorca, u MUP-u kažu da to nije istina

Tužan i umoran čekao je danas Jakov Boko u zračnoj luci u Singapuru let za Europu i povratak kući, u Solin. Boravak u toj azijskoj zemlji nije ga približio istini o nestanku sina, 24-godišnjeg Marija. O mladom pomorcu ništa se ne zna od 13. lipnja prošle godine kada je nadomak singapurske luke, u kojoj se trebao iskrcati, posljednji put viđen na brodu “Atlas”.

Nakon što je u utorak razgovarao s policijom u Singapuru koja vodi istragu, Boko je danas bio na sastanku s predstavnicima japanske kompanije NYK za koju je njegov sin radio. Tamo je doznao da nitko od članova posade koji su plovili s Marijem nije nakon njegova nestanka dao ili dobio otkaz. Svi i dalje rade, samo na drugim brodovima.

– Rekli su mi i da ne zapošljavaju nikoga s kriminalnom prošlošću. Opet, mene muči što mi se sve ovo vrijeme nije javio nitko od njegovih kolega s broda, osim jednog pomorca iz Hrvatske. Marijev kapetan nikada se nije javio. On je iz Rumunjske i ja ću ići tamo da ga pitam što zna o nestanku moga sina – ispričao nam je Boko. Iako mu je policija u Singapuru uzela krv zbog izrade profila DNK, tvrdeći da do njih nikada nije stigao onaj izrađen lanjskog kolovoza u Hrvatskoj, u MUP-u doznajemo da to nije istina.

Proslijedili su ga, kažu, Interpolu još u rujnu. No, od singapurske policije, unatoč požurnicama, nikada nisu dobili odgovor podudara li se poslani profil DNK s nekim od profila u njihovoj bazi. Niti je, objašnjavaju, policija u Singapuru reagirala na njihov zahtjev da se ispitaju svi, a ne samo neki članovi posade “Atlasa”. Iako je nakon Marijeva nestanka veleposlanik Željko Čimbura u izvješću napisao da je vidljivost taj dan bila dobra – a to je informacija lučkog pilota iz Singapura koji je pregledao brod – oca sada uvjeravaju da se ništa nije vidjelo.

>> Otac nestalog Marija: Možda ću u duši naći mir ako doznam što se zbilo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije