pola milijuna birača viška

Politička kontrola broja birača put u nova prekrajanja jedinica?

27.05.2023.
u 18:00

Andrej Plenković i ministar Ivan Malenica prilikom predstavljanja novih izbornih jedinica nisu pokazali ambiciju da usklade baze podataka o biračima

Komentara 5

Avatar mrIvan
mrIvan
07:11 28.05.2023.

Zašto uopće 10 izbornih jedinica? Koje je opravdanje takvog zaključka? Čemu podjela npr. Zagreba u 3 izborne jedinice? Crtanje i prekrajanje izbornih jedinica se može raditi na više načina - ovo je jedan od njih. Jasno je da ovakvo stanje odgovara HDZ-u pa je "grijeh" opozicije (sadašnje) još i veći kada se sjetimo da su bili na vlasti 4 godine i nisu prstom mrdnuli za promjenu ove farse...

Avatar southman
southman
18:56 27.05.2023.

Kao da je to bitno. Pa nece APIS dodati tih pola millijuna birača HDZ-u kao što su radili sa Mesicem 2000-te

MK
MKinkognito60
19:11 27.05.2023.

Mene osobno zanima koja je baza relevanta Popis stanovništva ne može biti jer to nije ni popis državljana pa ne može biti ni popis birača. Popis osuguranika zdravstvenog osiguranja ne može biti jer su u tom popisu i oni koji ne mogu biti birači, a nema ni neosiguraih. Popis zaposlenih i onih koji su na zevodu ne može biti jer opet sadrži one koji ne mogu biti birači, znači maloljetnici više od 15 i manje od 18 godina, nedržavljani, oni koji nisu u evidencijama... Mei je logična jedino evidencija prbivališta gdje se vidi starost i državljanstvo. Tko bi dirao u tu evidenciju u smislu smanjenja broja evidentiranih, nema nikoga u oporbi i organizacijama za zaštitu ljudskih prava koja ne bi protestirala. Dakle koja jev to baza koja može biti izvor podataka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije