boluje od hidrocefalusa

Pomozimo malom Gabrijelu koji ima do 40 napadaja u jednom satu

Gabrijel Marinović
Foto: Facebook
25.09.2014.
u 16:01

Gabrijel zna reći desetak riječi, lijeva ruka i noga su mu 80 posto oduzete, hodati može vrlo teško, samo uz nečiju pomoć i 24 sata dnevno netko mora biti s njim jer on ne zna reći da ima napad

Petogodišnji Gabrijel Marinović iz Bošnjaka kod Županje boluje od hidrocefalusa, proširenja komora mozga zbog povećanja pritiska u središnjem živčanom sustavu prouzročenog povećanom količinom moždane tekućine i 19. studenog ga očekuje operacija u Njemačkoj koja će spriječiti znatnije oštećenje moždanog tkiva.

– Gabrijel ima urođeni hidrocefalus koji je prouzročilo krvarenje u mozgu u vrijeme trudnoće, što u Osijeku nisu mogli otkriti. To su nam rekli liječnici u Njemačkoj. Ondje smo u kolovozu s Gabrijelom bili na monitoringu i liječnici su utvrdili da u jednom satu ima čak od 30 do 40 raznih vrsta napadaja – kaže dječakov otac Petar Marinović i dodaje kako Gabrijel zna reći desetak riječi, lijeva ruka i noga su mu 80 posto oduzete, hodati može vrlo teško, samo uz nečiju pomoć i 24 sata dnevno netko mora biti s njim jer on ne zna reći da ima napad.

Pokrenuta je i humanitarna akcija kako bi dobri ljudi prilozima malom Gabrijelu omogućili rehabilitaciju i ozdravljenje i tko želi može to učiniti uplatom na broj tekućeg računa HR31 2340 0093 2019 5570 3 otvorenom u PBZ-u na ime Petar Marinović.

>>Pomozite malom heroju: Adrian treba kompliciranu i skupu operaciju!

>>Prošla je 32 operacije na mozgu, često zbog tumora bude i slijepa

Komentara 4

M3
Miške 3
19:45 25.09.2014.

Prokleta bila svaka država koja zdrastvenu skrb, pogotovo za malu djecu, rješava prosjačenjem. Neka poreznici pokucaju onima 270 milijardera koji su opljačkali Rvatsku.

HA
harakiri
19:50 25.09.2014.

jebga mali, nije ti lako

Avatar JustinCase69
JustinCase69
22:29 25.09.2014.

Dao Bog da ovo dijete ozdravi i da roditelji budu sretni..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije