4.3 po Richteru

Ponovno potres u Italiji, a osjetio se i u Hrvatskoj: 'Krevet se lagano zatresao'

EMSC
11.11.2022.
u 23:15

Epicentar je bio na 10 kilometara dubine i od talijanskog grada Riminija bio je udaljen 61 kilometar.

Blizu talijanske obale ponovno je zabilježen potres. Jačina je ovaj put bila 4.3 po Richteru, epicentar je bio na 10 kilometara dubine i od talijanskog grada Riminija bio je udaljen 61 kilometar.

Dogodio se nešto prije 22 sata.

Podsjetimo, Italiju je prekjučer pogodio potres magnitude 5.7, a epicentar je bio u moru između Ancone i Riminija. U Hrvatskoj se najviše osjetio na obali, no prijavljivali su ga i ljudi na kontinentu. Potres se dogodio i jučer na približnoj lokaciji, a magnituda je bila 4.5 po Richteru. 

Neki korisnici su na stranici EMSC-a napisali da se osjetio i u nekim dijelovima Hrvatske.

“Potres u Rijeci”, naveo je jedan korisnik.

“Krevet se lagano zatresao”, dodao je drugi.

Video - Razorni potres pogodio je Zagreb 1880.: Panika i strah zavladali su među građanima, tisuće njih pobjeglo je u druge gradove.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Malo_vitra
Malo_vitra
00:47 12.11.2022.

U Petrinji se trese već dvije godine, neš ti vijesti.

MR
mrD
00:24 12.11.2022.

Da kad je potres obicno se pomice zemljina kora. Pa se shodno tome pomiču kuće, prozori, vrata i kreveti. Ajd nemojte više te glupe naslove stavljati.

LE
lektor
23:56 11.11.2022.

Epicentar je bio na površini. Epi, epi, epi, učite, ako niste u školi. Može i na gugletu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije