ČITATELJICU RAZLJUTILA USLUGA

'Popili smo piće u konobi, ali nam nisu dali da idemo na WC.' Vlasnik: Nismo imali vode, udario je grom

Konoba Žakan
Foto: Google Street View
1/3
08.08.2023.
u 14:39

Javila nam se čitateljica koju je iznenadio postupak konobara u konobi na otočiću Ravni Žakan u sklopu Nacionalnog parka Kornati, a koji im nisu dopustili da koriste toalet konobe iako su ondje sjeli na piće. Vlasnik konobe pak tvrdi kako su imali problem s cijelom infrastrukturom te da im to nije inače praksa

U neugodnoj situaciji našli su se gosti Konobe Žakan na otočiću Ravni Žakan u sklopu Nacionalnog parka Kornati. Njih četvero je na otočić došlo turističkim brodom koji se ondje usidrio na sat vremena. Dok su neki turisti sa broda pauzu odlučili iskoristiti za kupanje, oni su se uputili u konobu. Prvo su sjeli u restoran gdje su mislili nešto prigristi i popiti piće, no osoblje im je objasnilo da ne mogu naručiti samo predjelo već moraju naručiti cijeli slijed pa su se premjestili u vanjski dio gdje se poslužuje samo piće. 

- To me nije iznenadilo, takva je politika i to je to. Kada nam je piće stiglo, odmah smo ga platili, a nakon par minuta pitali smo gdje je toalet na što su nam konobari rekli da ne možemo koristiti uslugu WC-a. Rekli su nam da nas je previše s tog broda, a nitko drugi nije tražio osim nas koji smo sjedili za stolom. Bili smo njihovi gosti, gosti njihove konobe. Konobar je rekao da ne možemo koristiti, da je takvo pravilo kuće. S nama je za stolom sjedila trudnica, ona je bila u šoku. Netko ti uskraćuje odlazak u WC, a njegov si gost. To je degradirajuće, možda zato što smo s turističkog broda, ne znam, sumnjam da se tako odnose prema gostima s jahti - rekla nam je čitateljica koja je s prijateljima iz Francuske posjetila konobu u sklopu obilaska NP Kornati. 

- Ja sam u šoku da se nešto tako može dogoditi u Dalmaciji, u restoranu, baš neugodno iskustvo. Kad sam išla gledati recenzije, vidjela sam da im je to učestalo, da se to ponavlja. To mi je suludo - dodala je. 

VEZANI ČLANCI: 

- Na kraju svega toga, još su dva konobara izašla koji su čak htjeli nasilje upotrebljavati. Htjeli su napasti kapetana broda jer im je on došao isto prigovoriti da nismo više gosti njegovog broda nego njihove konobe - kazala je. 

Vlasnik konobe Bruno Dragičević kazao nam je da nije bio tada prisutan, ali da ga je taj dan zvao vlasnik tog turističkog broda. 

- Bio je problem s cijelom infrastrukturom, nismo imali struje, niti vode, ništa. Bilo je nevrijeme, grom je udario u solare, nismo imali napajanje. Izgorjela nam je pumpa, bez struje, bez vode cijeli dan. To malo vode što smo imali u kantama smo čuvali da bi uopće goste mogli uslužiti. To su gosti koji inače dolaze u restoran, svaki brod ima sanitarni čvor samo za goste. Ne znam u čemu je bio problem. Najlakše je pljunut po nekome - kazao nam je Dragičević istaknuvši kako to nije njihova praksa. 

- Situacija nije jednostavna, na kopnu gdje imaju cijelu infrastrukturu, nastane problem. Mi smo do noći sve manje-više sanirali. Žao mi je što se sve skupa dogodilo, to nam nije praksa. Mi smo otvoren restoran za goste koji dođu, konzumiraju kod nas piće i hranu, da ih poslužimo i da dođu opet - rekao nam je Dragičević. 

VIDEO Austrijanku šokirale cijene pizze na Jadranu: 'Pa to je skuplje od Austrije!'

Komentara 21

Avatar Asterix
Asterix
15:53 08.08.2023.

Vlasnik očigledno laže. Da je tome tako dokaz su konobari koji nisu dozvolili uporabu WC-a uz objašnjenje da je takva politika kuće.

Avatar Melankolija
Melankolija
16:22 08.08.2023.

Kako moze restoran da radi bez vode i toaleta?

ZA
Zapresictkon
16:47 08.08.2023.

Što radi inspekcija, treba kazniti vlasnika koji je sam izjavio da mu taj dan nije bila infrastruktura u redu, a on je ipak imao otvoren restoran, to se kažnjava;jasno je da govore neistinu, ljudi su valjda trebali pojesti slijed koji oni nude za 150 eura po osobi, hoće u 1,5 mjesec, ne u 3, zaraditi za lagodan život za cijelu godinu i još da ostane za dio stana u Zagrebu ili Splitu. A onda kme, kme kada ih gosti zaobilaze i tada traže subvencije na račun onih koje su derali tijekom ljeta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije