Ciljane akcije

Poreznici i carinici kreću u pojačane inspekcije, tri područja bit će pod povećalom

Šibenik: Porezna uprava na pet dana zatvorila pekaru Dan i noć
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/2
28.06.2022.
u 09:45

Cilj nadzornih aktivnosti je otkrivanje poreznih obveznika koji evidentno i sustavno krše porezne propise te zaštita i omogućavanje nesmetanog poslovanja urednim poreznim obveznicima, ističu iz Porezne uprave.

Ovlašteni službenici Porezne i Carinske uprave će od 1. srpnja provoditi pojačane nadzorne aktivnosti na cijelom području Republike Hrvatske, i to s posebnim naglaskom na jadransku obalu, otoke i područje Grada Zagreba, najavila je u ponedjeljak Porezna uprava.

S obzirom da se u sustavu fiskalizacije svakodnevno prate podaci o fiskaliziranim računima, nadzorne aktivnosti provoditi će se ciljano, na temelju prethodno provedene analize rizika, navodi se u priopćenju objavljenom na mrežnim stranicama Porezne uprave.

Cilj nadzornih aktivnosti je otkrivanje poreznih obveznika koji evidentno i sustavno krše porezne propise te zaštita i omogućavanje nesmetanog poslovanja urednim poreznim obveznicima, ističu iz Porezne uprave.

U okviru pojačanih nadzornih aktivnosti provoditi će se postupci praćenja izdavanja računa i evidentiranja prometa (snimanje prometa) kao i postupci nadzora fiskalizacije, najavljuje se u priopćenju. 

Video - Osnovan sindikat dnevnih migranata: Zarađuju u inozemstvu i ne žele plaćati porez u Hrvatskoj

Komentara 1

DU
Deleted user
09:57 28.06.2022.

Porezna uprava generator je korupcije. Najviše se kriminala i korupcije odvja u javnom sketoru pa i samoj poreznoj gdje su svi zaposleni došli preko veze po političkoj liniji i zna se koga zaobilaze a koga maltretiraju. Ukoliko si u kampanji donirao neku lovu određenoj stranci, možeš biti miran da ti inspektori neće pokucati na vrata. Da porezna radi svoj posao Paladina niti ne bi stigao objasniti odakle mu imovine od 60 milijuna kuna a Dragan Kovačević ne bi uspio kupiti 9 stanova i još držati milijun eura u gepektu u tuđoj garaži a imaš ih 9.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije