Problem

Povratnicu iz Njemačke dočekala jama puna gnojnice pred kućom

\'Koprivnica, 01.11.2010 - Djurdjica Josic iz Majurca pored Krizevaca pokazuje lokvu fekalija ispred kuce. Snimio: Marijan Suu009Aenj\'
Marijan Sušenj/PIXSELL
02.11.2010.
u 09:30

- To je sramota! Ne mogu ući u svoje dvorište – kaže ona. - Sama je zatrpala jamu za kanalizaciju – kaže Jandrašec.

Đurđicu Jošić iz Majurca pokraj Križevaca, svake godine kad dođe iz Njemačka gdje živi, ispred kuće dočeka lokva s gnojnicom iz kanalizacije.

– To je prava sramota! Da ja sa svojih 67 godina svaki put moram kopati kako bih oslobodila cijevi da voda oteče. Ispred kuće mi smrdi po đubrenjaku, a ni prozore u kući ne mogu otvoriti zbog smrada – žali se ona.

Traži pravdu

Đurđica kaže da je za pomoć molila komunalnu službu i sanitarce.

- Izašli su na teren, pogledali i nitko ne reagira. Takvo što u Njemačkoj nisam doživjela u 40 godina koliko sam tamo. Mene ne zanimaju kumice i stričeki, ja volim zakon i pravdu – ističe Đurđica.

Kaže da je prije pet godina uz cijevi koje su postavljene pred njenom kućom kupila i postavila i male cijevi, no voda ne otječe jer su cijevi s druge strane zatrpane zemljom.

– Ne razumijem takav stav da nitko ništa ne poduzima. Tu se skupljaju muhe i širi se se smrad, a traktori parkiraju pred kućom kad me nema pa se stvaraju još veće jame i pune smrdljivom vodom – priča ona.

Đurđica kaže da je zadnji put kad je bila kod kuće, u lipnju, iskopala zemlju da voda proteče, no kad se vratila u listopadu, opet ista priča.

– Voda iz kanalizacije vjerojatno teče iz kuća na brijegu iznad moje. U svoje dvorište ne mogu ni ući na prednji ulaz da ne bih zagazila u izmet, nego moram ulaziti na stražnja vrata, makadamskim putom. Više ne znam što da radim i koga da molim za pomoć – žali se ona.

Službe ne reagiraju

Đurđica kaže da je više puta zvala nadležne službe te da su i iz komunalca i sanitarne pogledali situaciju, no bez ikakvog učinka.

– Neću više sama kopati i trpjeti takvu nepravdu. Ne znam što mi je raditi. Sutra idem u Njemačku, a kad se opet vratim u svoju rodnu kuću, ježim se od pomisli da će me ponovno dočekati gnojnica. Ovdje sam nekoliko dana i samo se borim da to konačno riješim – ogorčena je Đurđica.

Predsjednik Mjesnog odbora Zlatko Jandrašec kaže da je Đurđica sama kriva što joj se pred kućom skuplja voda.

– Prije godinu dana je zatrpala jamu ispred kuće i naravno da se sada skuplja voda. I sada mi moramo izlaziti na teren i plaćati ponovno iskapanje jame, a znate kako su teška vremena. Ne možemo od Grada stalno nešto tražiti – ističe on. No kaže da će komunalna služba iskopati jamu iz koje će voda otjecati dalje i riješiti problem.

– Mi bismo trebali tužiti nju, a ne ona nas – ljutit je Jandrašec.

Komentara 2

OB
-obrisani-
10:02 02.11.2010.

@@@@ ŽIVI U NJEMAČKOJ A hoće da se tu brinu besplatno za njenu kuču i okučnicu? Tamo gdje plačaš poreze i doprinose tamo su ti dužni pomoći! Da nebi još i tražila stalnu stražu i policijsku zaštitu pred kučom. ToTo bi morala posebno platiti, zar ne.....?

PE
pep
21:43 06.11.2010.

e da komunalna sluzba bi joj sigurno rijesila gnojnicu pred kucom da stalno zivi u hr kaj god komunalne sluzbe su nam u k....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije