Ivica Žulj:

'Povučem li optužbe, SDP mi nudi dužnost koju želim'

'UNUTRASNJA  18.07.2012. VUKOVAR - Ivica Zulj sa dokumentacijom koja se vec cetiri godine nalazi i u Uskoku Branimir Bradaric/Vecernji list                                '
'Branimir Bradaric/Vecernji list'
19.07.2012.
u 08:00

Uzimao sam novac u gotovini, ali ja sam ljetovanja ugovarao i naplaćivao te poslije uplaćivao na račune. Žuljeve su optužbe neistinite, odgovara optuženi Pinjuh.

Ubrzo nakon što je istupio u Večernjem listu svjedočeći o prijavi USKOK-u vukovarskih čelnika Željka Sabe i Željka Pinjuha 2008., nekadašnji član SDP-a Ivica Žulj tvrdi da je iz vrha SDP-a dobio konkretne ponude da se vrati u stranku.

Zvali i iz vrha stranke?

– Zvalo me više ljudi, od kojih su neki i iz vrha SDP-a, tražeći da zataškam svoju prijavu vezanu uz malverzacije s upućivanjem na ljetovanje djece i odraslih preko SDP-a, a da se zauzvrat vratim u stranku i biram dužnost koju želim obnašati u stranci – tvrdi Žulj i ne želi navesti imena osoba koje su s njim kontaktirale.

Dodaje da su mu sugerirali neka sve svoje navode opovrgne i svali na osmorku iz vukovarskog SDP-a koja je ovaj tjedan izbačena iz stranke ili opomenuta pod optužbom da je za prijavljivanje Sabe USKOK-u zbog malverzacija s ljetovanjima bila motivirana osobnim ambicijama i željom za foteljama. Tvrdi također da nije istinita Sabina informacija da je kaznena prijava odbačena jer je potkraj pošle godine dobio dokument da se istraga i dalje vodi. Ustupio nam je i dio dokumentacije koju je predao USKOK-u 2008., a u kojoj se navode i imena i iznosi koji su uzimani u gotovini.

– Bio sam u SDP-u i vrlo dobro znam što se i kako radilo. Znam da je ljetovanje za odrasle u početku stajalo 450 kuna, da bi ubrzo naraslo na 1380 kuna, ali i da je bilo dogovoreno da bude besplatno. Isto tako znam da se djeci osiguranje naplaćivalo 120 kuna za tih sedam dana ljetovanja, a da je cijena osiguranja po djetetu iznosila 7,20 kuna – objašnjava Žulj. Kaže i da se na putovanju nisu plaćali trajekti jer su putnici dobivali potvrde da je riječ isključivo o djeci branitelja i logoraša. U dokumentima na više mjesta navode se i iznosi koji su preuzimani u gotovini. Žulj tvrdi da je novac u gotovini uzimao Pinjuh te da na nekoliko mjesta postoje i njegovi potpisi koji to potvrđuju.

Sabo se nije javljao

– Pinjuh ima svu dokumentaciju i sve ovo može potvrditi. Nudio sam mu da progovori o svemu, ali nije htio – kaže Žulj.

Prozvani Pinjuh tvrdi da su Žuljeve optužbe obične gluposti i neistine te da se sve radilo u skladu sa zakonom.

– S ljetovanjem za odrasle SDP nema ništa jer je sve išlo preko agencije Vutours, koja je bila u mojem vlasništvu. Istina je da sam uzimao novac u gotovini, ali ja sam ljetovanja dogovarao, ugovarao i naplaćivao. Novac je kasnije uplaćivan na račune, o čemu postoji uredna dokumentacija i ništa nije sporno ili nezakonito – odgovara Pinjuh. Gradonačelnik Željko Sabo jučer se nije javljao na telefon.

Komentara 73

Avatar MK
MK
10:58 19.07.2012.

FIMI-Tours... :-))))))

DU
Deleted user
08:16 19.07.2012.

"Povučem li optužbe, SDP mi nudi dužnost koju želim!" - zamislite da zatraži dužnost premijera Vlade!? To bi bilo Spasovo... Dok vodeći kadrovi utrljavaju kremu za sunčanje Šerbedžiji na Brijunima i dok je postavljen Nušić na scenu, u čast aktualnoj gđi ministarki (Milanka Opačić), a tamo hrli sva politička elita zemlje - zamislite stigla poruka Milanoviću da je Žulj izabrao poziciju premijera.

Avatar adeodatus
adeodatus
10:03 19.07.2012.

Crveni fondovi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije