gotovo istraživanje

Pravoslavnom svećeniku kaznena prijava zbog prijetnji novinaru

policija
VL FOTO
30.03.2012.
u 11:48

Otac German prijetio je novinaru nakon što ga je ovaj upitao za komentar fotografije na kojoj iguman na glavi ima šajkaču s kokardom četničke Dinarske divizije

Policijska uprava šibensko-kninska policija izvijestila je da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom iz Kistanja osumnjičenim za prijetnju 53-godišnjaku iz Drniša.

Kako javlja Slobodna Dalmacija policija je podnijela kaznenu prijavu protiv Aleksandra Bogojevića, pravoslavnog svećenika, igumana Manastira Krka, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje novinaru Željku Huljevu.

Ocu Germanu, ako mu se dokaže kazneno djelo, prijeti od tri mjeseca do tri godine zatvora. Novčana kazna u ovom slučaju uopće nije predviđena jer se kazneno djelo odnosi na prijetnje službenoj osobi u obavljanju službene dužnosti, podsjeća Slobodna.

A prijetnje su izrečene, ako se to dokaže, novinaru Željku Huljevu koji je Germana želio upitati za komentar fotografija na kojoj iguman na glavi ima šajkaču s kokardom četničke Dinarske divizije.

Policija je navela da je istraživanjem utvrđeno da je osumnjičeni 13. ožujka u popodnevnim satima u Kistanju novinaru zbog njegova rada ozbiljno prijetio. Naime, svojim je automobilom na zavojitoj cesti iznad Manastira gotovo izgurao novinarov automobil u provaliju. Protiv osumnjičenog će Općinskom državnom odvjetništvu u Kninu biti podnesena kaznena prijava.

Komentara 5

CR
crnaguja1950
12:29 30.03.2012.

a što je tu čudno?srbima je dopušteno po hrvatskoj nosit kokarde,pa bio on i njihov svećenik.bitno samo da nije hrvat sa šahovnicom,odmah bi bio ustaša i neprijatelj države.četnici su ipak prijatelji i koalicijski partneri.

DU
Deleted user
12:43 30.03.2012.

Fašizam se nesmije tolerirati !!!!!

Avatar tovar
tovar
13:02 30.03.2012.

Ne diraj u osinje gnjijezdo, Taman su se Josipović i Tadić sljubili!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije