OPĆINSKO DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO

Predložena istraga protiv srbijanskog i crnogorskog državljanina u slučaju ubojstva Pukanića i Franjića

01.11.2008.
u 17:53

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za provedbu istražnih radnji protiv državljanina Srbije (1983.) i državljanina Crne Gore (1954.) zbog zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo pomoći počinitelju nakon atentata na Ivu Pukanića i Niku Franjića.

U priopćenju objavljenu na internetskoj stranici Državnog odvjetništva ne navode se imena i inicijali osumnjičenika, a u medijima je već objavljeno da je riječ o Svetozaru Đuroviću iz Crne Gore i Milenku Kuzmanoviću iz Srbije.

U priopćenju se kaže da je kriminalističkom obradom utvrđena osnovana sumnja da su osumnjičenici obećali pomoći u bijegu iz Zagreba i Hrvatske dvojici počinitelja za koje su znali da su sudjelovali u teškom ubojstvu Pukanića i Franjića 23. listopada, pri čemu su i dvije osobe zadobile lake tjelesne ozljede.

Dogovoreno je da osumnjičenicima za teško ubojstvo predaju novac i poduzmu druge radnje kojima bi se prikrili tragovi teškoga kaznenog djela te uništili materijalni i drugi dokazi njihove povezanosti s tim kaznenim djelom. Po dogovoru susreli su se 29. listopada oko 17 sati na benzinskoj postaji u Lipovcu gdje se osumnjičeni 54-godišnji državljanin Crne Gore (Svetozar Đurović) s drugom dvojicom osumnjičenika dogovarao o planu prelaska preko državne granice i davao im upute za njihov daljnji boravak izvan Hrvatske. Osumnjičeni 25-godišnji državljanin Srbije (Milenko Kuzmanović) naknadno im se priključio na dogovorenu mjestu, gdje su ih zatekli policijski službenici.

Protiv obojice osumnjičenika predloženo je određivanje pritvora, kaže se u priopćenju Općinskoga državnog odvjetništva.

Svetozar Đurović i Milenko Kuzmanović jučer su sprovedeni na Županijski sud u Zagrebu i sinoć im je određeno 48-satno zadržavanje u pritvoru.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije