Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obljetnica smrti

Predsjednica Grabar-Kitarović: S ponosom se sjećamo prvog predsjednika

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Ured predsjednice
1/4
10.12.2017.
u 13:39

Predsjednica je jutros položila vijenac i zapalila svijeću na grobu prvog hrvatskog predsjednika u povodu 18. obljetnice njegove smrti

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović u nedjelju je, u povodu godišnjice smrti Franje Tuđmana, istaknula je kako  se hrvatski narod u domovini i diljem svijeta, i svi hrvatski državljani s poštovanjem i zahvalnošću sjećaju svojega prvog predsjednika.

"Duboko vjerujući u svoj narod, ujedinio je domovinsku i iseljenu Hrvatsku na programu ostvarenja povijesnog cilja - stvaranja slobodne i neovisne hrvatske države. Bio je čovjek jasne političke vizije, strateg i državnik", stoji u priopćenju Ureda predsjednice.  

S obzirom da je danas i Međunarodni dan ljudskih prava, ustanovljen kao spomen na donošenje Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima, predsjednica naglašava kako su  stvaranjem neovisne države, hrvatski narod i svi građani dobili politički okvir za njezino ispunjenje i za stvaranje društva u kojemu će dostojanstvo i prava svake osobe biti zaštićena, u zajedničkoj odgovornosti promicanja općega dobra.

Predsjednica je jutros položila vijenac i zapalila svijeću na grobu prvog hrvatskog predsjednika u povodu 18. obljetnice njegove smrti.

Kolinda Grabar-Kitarović
1/11

Komentara 32

Avatar canicolZotiT
canicolZotiT
16:18 10.12.2017.

Ej komunjare i yugonostalgucari još ste živi? Niste jos crkli (= uginuli)?

ŠT
ŠtoReći
17:51 10.12.2017.

Svi Hrvati s ponosom se sjećaju i uvijek će se sjećati prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Neka mu je laka hrvatska zemlja ,a svjetlost vječna neka mu svjetli, počivao u miru prvi naš Predsjedniče!

BR
brojevi
20:17 10.12.2017.

Sa žaljenjem konstatiram da je izbrisana nepoznata količina komentara kako i dolikuje novinama stranih vlasnika. Ostala je hrpa hibrida i hejtera očito adminovog profila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije