Hum na Sutli

Predsjednici Josipović i Türk otvorili most koji spaja dvije države

Josipović
PIXSELL
02.10.2010.
u 15:15

Predsjednici su se sastali na mostu koji tvornički krug Vetropack Straže tvornice stakla u Humu na Sutli spaja sa skladištem gotove robe u susjednom, slovenskom Rogatecu

Predsjednici dviju država Hrvatske i Slovenije Ivo Josipović i Danilo Türk jučer su se sastali na mostu koji tvornički krug Vetropack Straže tvornice stakla u Humu na Sutli spaja sa skladištem gotove robe u susjednom, slovenskom Rogatecu.

Točno na sredini  mosta na graničnoj crti iznad Sutle simboličnim presjecanjem vrpce dvojica predsjednika otvorila su most vrijedan pet milijuna kuna. Vetropack Straža ove godine obilježava 150. godina djelovanja pa su se na ovaj visoki jubilej rado odazvali čelni ljudi dviju država, jer ipak se radi o jedinstvenom primjeru dobrosusjedske suradnje uz granicu.

Ovaj most povezuje dvije prijateljske zemlje, Hrvatsku i Sloveniju, a posebno mi je drago što su u gospodarskoj krizi gospodarstvenici pokazali da mogu i hoće, te da tvornica jako dobro posluje, istaknuo je Josipović. Zajedno moramo rješavati i druge probleme, poput poplava, koje su nam nedavno  bile dobra škola - kazao je Josipović.

Njegov kolega Danilo Türk kazao je kako je ovaj događaj korak naprijed ka još boljoj suradnji između dviju država i rješavanju međugraničnih problema. Nakon raspada dviju država Vetropack Straža  je i dalje zahvaljujući velikom razumijevanju slovenske i hrvatske policije i carine koristila skladištne kapacitete u Rogatecu.

Novo skladište u Rogatecu  danas se prostire na 23 tisuće četvornih metara korisne površine. Na 19 tisuća četvornih metara izgradit će se zatvorene skladišne hale, a time se dobiva prostor za oko 130 milijuna boca. Tvornicu Straža  je 1996. godine preuzeo švicarski Vetropack. U tih 14 godina u ovu je tvornicu uloženo milijarda kuna, a danas zapošljava 600 djelatnika.

Na svečanosti je bio i Claude R. Comaz predsjednik Upravnog odbora Vetropack Holdinga. Za Vetropack grupu je hrvatska tvornica važan oslonac na tržištu Europe.
Ovo je danas jedna od najsuvremenijih europksih staklana i jedina koja mostom povezuje dvije države, kazao je Comaz.

Ključne riječi

Komentara 10

DU
Deleted user
17:50 02.10.2010.

po broju komentara sudeci,ovo je hit dana... ma necu ni ja

MM
Mladen Miletić
21:12 02.10.2010.

Predsjednici Josipović i Türk otvorili most koji spaja dvije države, vic sa jedno te istim narodom !

HR
hrvatskipravoslavac
18:41 02.10.2010.

Biloglavi crveni superman zna sve dika jugo-slovenska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije