Nakon kratke i teške bolesti

Preminuo župnik Vinko Sanader, brat Ive Sanadera

Preminuo don Vinko Sanader, brat Ive Sanadera (arhiva)
Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
1/4
04.10.2024.
u 10:39

"Nakon kratke i teške bolesti preminuo je dekan trogirskog dekanata i župnik katedrale sv. Lovre don Vinko Sanader. Počivao u miru Božjem", javlja Gradski radio Trogir

Umro je don Vinko Sanader, brat Ive Sanadera, objavio je na Facebooku Gradski radio Trogir. "Nakon kratke i teške bolesti preminuo je dekan trogirskog dekanata i župnik katedrale sv. Lovre, don Vinko Sanader. Počivao u miru Božjem", napisali su.

Vinko Sanader od 1984. do 1989. djelovao je kao svećenik u Omišu, gdje se osobito posvetio radu s mladima. Pastoralni poziv ga je 1989. odveo u Opuzen, gdje je nastavio svoje svećeničko poslanje posvetivši se opet mladima. Dvije godine radio je na Radio Metkoviću kao voditelj vjerske emisije "Riječ života", a također je surađivao svojim prilozima na lokalnoj TV Opuzen.

Zatim je 1994. godine došao u Solin. Sa srednjoškolskom vjerskom mladeži osnovao je Hrvatski katolički zbor MI Solin, a pokrenuo je i izdavanje glasila Gospin otok. Nakon 20 godina provedenih u solinskom prasvetištu Gospe od Otoka, 2014. je premješten za župnika katedrale svetoga Lovre u Trogiru, prenosi Dalmacija Danas.

VEZANI ČLANCI:

Preminuo don Vinko Sanader, brat Ive Sanadera (arhiva)
1/4
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije