07.11.2014. u 12:00

Dijagnozu ne znamo, ali znamo tko će sve to platiti

Milan Kujundžić, predsjednički kandidat Saveza za Hrvatsku, rado ovih dana komentira sva zbivanja u zemlji, ali zamoljen da za 24 sata kaže nešto o događanjima na svom odjelu u Kliničkoj bolnici Dubrava u srijedu, nije htio ništa komentirati. Kujundžić je tako šutke prešao preko krajnje neobičnog slučaja da je njemu podređeni liječnik dr. Žarko Babić u apartmanu na Odjelu gastroenterologije 15 mjeseci zbrinuo, besplatno i bez opravdanog razloga, svog 89-godišnjeg oca Dobroslava Babića s dijagnozom R-50, vrućica nepoznata podrijetla. Dijagnozu ne znamo, ali znamo tko će sve to platiti.

Nisu radili ništa, ali su si podijelili stimulacije

Antu Barana, bivšeg ravnatelja splitskog Regionalnog centra čistog okoliša, Državna je revizija prozvala zbog besmislenog trošenja novca premda nisu radili ništa. Slobodna otkriva da su svih 10,6 milijuna kuna poreznih obveznika potrošili na plaće zaposlenih, službeni automobil, uredsku opremu i materijalne rashode. Iako centar godinama nije ništa radio, četvero zaposlenika podijelilo si je i 144.000 kuna stimulacije. Za što? Pa za uspješno čišćenje novca iz proračuna.

Bernardić se teoretski pripremio za vođenje Zagreba

Davor Bernardić, šef zagrebačkog SDP-a, obranio je specijalistički rad na Ekonomskom fakultetu pod naslovom „Fiskalna održivost Grada Zagreba“, što će mu, kaže, pomoći u upravljanju gradom. Možda, ali tek ako i kada osvoji vlast.

Mladi liječnici smiju se tući na osobnoj razini

Siniša Varga, ministar zdravlja, reagirao je na nesvakidašnju tučnjavu liječnika do koje je došlo na Klinici za traumatologiju u Zagrebu. „Ljudsko se ponašanje ne može regulirati ministarskim ovlastima i dekretima“, podučio nas je u Jutarnjem ministar i izrazio žaljenje što je uopće došlo do tučnjave na klinici. No Varga je pokazao i razumijevanje za rabijatne liječnike jer je „među mladim viralnim muškarcima teško apsolutno kontrolirati hormone“, izrazivši nadu da je do tučnjave došlo na osobnoj, a ne stručno medicinskoj razini. Ukratko, bolnički ring je otvoren, pod uvjetom da ste mladi viralni liječnici i da šakama ne presuđujete čija je dijagnoza točnija.

>> Pada potpora Josipoviću i Grabar Kitarović, raste Kujundžiću

Komentara 20

Avatar Getrib
Getrib
12:28 07.11.2014.

Ali zato ne trepne kada anonimni pacijenti trebaju čekati mjesecima krevet u bolnici ili medicinsku pretragu.

ZA
zahira45
15:01 07.11.2014.

Liječnik kojeg mnogi dobro znaju...upravo zbog toga nećemo mu dati glas.

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
12:30 07.11.2014.

...sada su 1:1 u prešućivanju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije