Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PIŠE KRIŽO KATINIĆ

Prešutno se očekuje da institucija u potpunosti zamijeni obitelj

Ilustracija
Pixabay/Ilustracija
27.06.2024.
u 21:45

U suvremenu obitelji bolest se ne uklapa, kao da za bolest nema mjesta

Ključne riječi

Komentara 1

GR
Groteska
09:06 29.06.2024.

Postoje mnoga rješenja na papiru, ali neprovediva u današnjim okolnostima nedostatka radne snage. Zakonom su se npr. propisali pravo na asistenta za teže invalidne osobe u opsegu polovice radnog vremena s naknadom od 500 eura.Asistentu pripadaju sva prava iz radnogg odnosa. Međutim, već 6 mjeseci osoba iz moje obitelji ne konzumira to pravo jer ne postoji osoba koja bi taj posao radila na pola radnog vremena u trenutku kad se nude toliki poslovi na puno radno vrijeme. Zakon ne omogućuje fleksibilnost i dogovor o smanjenju opsega usluge kako bi ona bila plaćena onoliko koliko legalno može biti plaćena iznad punog radnog vremena.Dakle, pravo neostvarivo, naročito u primorskim mjestima u ljetnoj sezoni. Ovo je bitno i za saborsku zastupnici Selak Raspudić koja se gorljivo zalaže za pravo na asistenciju u obiteljima gdje je ostvaren status roditelja njegovatelja. Morala bi se zalagati za ostvarivost već priznatog prava, a ne dodavati još jedno neostvarivo, ali to rade naše političke stranke i nezavisni političari, vode populističke borbe bez smisla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije