prosvjed na korzu

'Prevareni smo, imamo pravo na čisti zrak, vodu i i tlo'

prosvjed na korzu (1)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/8
15.09.2012.
u 15:02

Riječkom su gradonačelniku prosvjednici poručili "Dosta je smrada, Obi van iz grada" tražeći od njega odgovor na pitanje koliko košta njihovo zdravlje

Na riječkom Korzu, pred zgradom gradske uprave, okupilo se danas u podne nekoliko stotina građana na prosvjedu protiv neprimjerenog i neprihvatljivog odlaganja otpada na Marišćini zbog čega je tvrde, ugroženo izvorište Rječine i drugi izvori na tom području. Organizator prosvjeda, Eko Kvarner - Halubje i Krizni eko stožer Marišćina, okupio je u središtu grada stanovnike Viškova, među njima najbrojnije mještane Marčelja koji žive u krugu 500 metara od odlagališta, a priključili su im se i Riječani, da bi još jednom poručili da su, kako su rekli, prevareni od nemoralne i nesavjesne vlasti koja je obećala moderan i ekološki prihvatljiv način gospodarenja otpadom, a sada nema novca ni za osnovne zahvate pa Županijski centar za gospodarenje otpadom nema MBO postrojenje i samo je ograđeni plato na koji se dovozi balirano smeće iz kojega se širi nesnosan smrad i prijeti opasnost zaraze.

U majicama s natpisom \"DA ekološkom zbrinjavanju otpada, NE deponiju uz izvor\" noseći transparente s upozoravajućim porukama o zagađenju pitke vode, zraka i zdravlja ljudi i porukama s govornice prosvjednici su predstavnicima vlasti otvoreno rekli da im je dosta laži i njihove nezasitne potrebe za profitom i da imaju pravo na čisti zrak, tlo i vodu. Riječkom su gradonačelniku poručili \"Dosta je smrada, Obi van iz grada\" tražeći od njega odgovor na pitanje koliko košta njihovo zdravlje. Traže uvođenje primarne selekcije otpada i njegovo ekološko zbrinjavanje, sanaciju starih odlagališta Viševac i Sovjak i njihovo zatvaranje kao i zatvaranje Marišćine kao lokacije odlagališta otpada.

Komentara 2

KO
korisnik3
13:03 16.09.2012.

gdje sdp vlada, smece i gowna caruju.

LI
Livi
21:54 16.09.2012.

Imate ono sto ste izabrali sada i sto ste birali desetljecima. Sta se sada bunite, nije vam HDZ bio na vlasti kao ni u Zagrebu. Malo vam je bilo, pa ste im dali vlast i u citavoj Hrvatskoj. Jos cete tek vidjeti kad vam utrpaju i termoelektranu Plomin i to na ugalj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije