POPLAVE U BIH

Preživjela je poplavu kod Konjica: 'Propali smo s kućom, gledali smo kako voda nosi auto, ni GSS nije mogao do nas'

BiH: Zbog obilnih padalina poplavljene su ulice u Kiseljaku
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/4
05.10.2024.
u 14:28

Do kćeri nije mogla doći zbog svega što je voda nosila, rekla je.

Lejla Zalihić, stanovnica Buturović Polja blizu Konjica, jedna je od preživjelih katastrofalnih poplava koje su pogodile BiH i u kojima je preminulo 17 ljudi, a njezina svekrva se još uvijek vodi kao nestala. – Ne sjećam se tačno koliko je sati bilo, možda blizu ponoći. Suprug, naša trinaestogodišnja kćerka i ja smo spavali, a svekrva je bila na gornjem katu. Susjed nas je nazvao i upozorio da brzo izađemo jer će voda poplaviti kuću. Kad smo provirili kroz prozor, vidjeli smo vodu kako se približava. Otišli smo na drugi kat, ali je voda nastavila rasti. Pokupila sam osnovne stvari, poput dokumenata – ispričala je Lejla za Avaz.

Gledali su kako voda nosi automobil i kako se kuća počinje ljuljati pod pritiskom vode pa su se popeli na treći kat i pozvali GSS, hitnu i policiju, ali nisu mogli doći do njih jer je most bio neprohodan – objasnila je Lejla. Na trećem katu su ostali oko sat vremena kad su osjetili udare u podrumu. – Kad se kuća počela ozbiljno ljuljati, pa još dva puta, treći put se srušila, a mi smo propali s njom. Posljednje što pamtim su vrisci mog muža, svekrve i kćeri – ispričala je. Do kćeri nije mogla doći zbog svega što je voda nosila, rekla je. 

POVEZANI ČLANCI:

– Probijala sam se kako bih je izvukla. Kad sam je našla, vukla sam je sa sobom kroz vodu. Bilo je nevjerojatno teško, odjeća i čizme su bile potpuno natopljene, ali smo uspjele stići na obalu i tamo provele sat i pol razmišljajući kuda da krenemo – objasnila je Lejla. Dodala je da su  tada primijetile mlađeg muškarca na vodi, plutao je na improviziranom splavu. Lejla mu je savjetovala da se odgurne prema obali, što je i uspio pa su njih troje otišli do prve kuće koja nije bila poplavljena kako bi se presvukli. 

– Bili smo mokri, prekriveni blatom, bez obuće. Ne sjećam se svih detalja, još uvijek sam u šoku – dodala je. Njezin suprug je, zajedno sa svojim bratom, krenuo u potragu za majkom, navodi Lejla.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije