Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Prijeglas odjeljuje kulturu od nekulture u jezičnom i misaonom mančmelou

10.11.2023. u 09:42

Država knjiga uređena je kao i naša država: oni bez briga i pameti gurnuti su u prvi plan, promoviraju se i oglašavaju, oko njih je jagma i stiska; oni koji vam imaju nešto za reći, čekaju u nekom zakutku, i oko njih se oprezno obilazi

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Cohen
Cohen
11:17 11.11.2023.

Nekidan u razgovoru s prijateljicom u SAD-u, profesoricom engleskog jezika i književnosti, spomenuh njemačkog književnika Thomasa Manna (izgovorih Man). Ona me ispravi, rekavši da trebam reći "man", kao riječ "čovjek" na engleskom. Na to ja njoj da se izgovara MAN, jer su na kraju dva N i - što je najvažnije da ga Njemci tako izgovaraju. Istina je da se mahnita na Interliberu. Dobra opservacija o panou za slogane na zgradi NSB-a u Aveniji Većeslava Holjevca. Sreča da ne biraju staru zgradu NSB-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije