Tri prevarantice

Prijevarom od starijih osoba otuđile više od 1,2 milijuna kuna

privođenje
Goran Stanzl/Pixsell
17.05.2012.
u 14:42

Nazivale su oštećene na kućni telefon predstavljajući se kao djelatnice HZZO-a, HZMO-a i banke te od njih tražile da im pripreme novčanice koje je potrebno provjeriti

 Tri žene starosti 30, 22 i 28 godina privedene su nakon zajedničke akcije zagrebačke i virovitičko-podravske policije zbog sumnje da su počinile kaznena djela drske krađe, prijevare i pokušaja prijevare na štetu više osoba starije životne dobi, i to u iznosu od 1,2 milijuna kuna.

Prema priopćenju policije, u prosincu prošle godine u zagrebačkoj Kružnoj ulici dvije žene (stare 30 i 22 godine) prethodno su nazvale 82-godišnjaka te mu se jedna predstavila kao djelatnica Zagrebačke banke i priopćila mu da mora zamijeniti sav novac koji ima u kući jer da taj novac u protivnom više neće vrijediti.

Kako je 82-godišnjak izjavio da je bolestan, jedna od počiniteljica osobno je došla na adresu gdje ju je čekao s pripremljenih 21.000 kuna. Kada je oštećeni zatražio na uvid identifikacijske dokumente, počiniteljica ga je udarila i s novcem se udaljila.

Od veljače 2011. do siječnja ove godine tri počiniteljice su 24 puta počinile kazneno djelo prijevare i dva pokušaja prijevare na području Zagreba i Zagrebačke županije te Petrinje nad osobama starije životne dobi dovodeći ih u zabludu prikazivanjem lažnih činjenica. Jedan od načina je bio da su nazivale oštećene na kućni telefon predstavljajući se kao djelatnice HZZO-a, HZMO-a i banke te od njih tražile da im pripreme novčanice koje je potrebno provjeriti jer su se navodno pojavile krivotvorene.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene su privedene pritvorskom nadzorniku, dok je Općinskom državnom odvjetništvu podneseno posebno izvješće.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Vuglec
Vuglec
15:11 17.05.2012.

Naravno da ih neće staviti na stup srama, ipak su to žene, već će im naći neke olakotne okolnosti, kao i onoj ubojici iz Zapruđa. Ionako žene ne mogu biti nasilne barem tako tvrde B.a.b.e i neva Telle!?

Avatar tiktak
tiktak
15:05 17.05.2012.

takve osobe treba stavit na stup srama javno sa slikom i mjestom stanovanja

FI
fiberglas
16:32 17.05.2012.

Jesu li to iste one koje su pelješile starčad južno od Zadra?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije