KOMENTIRAO I MILANOVIĆA

Primorac u intervjuu za Avaz: BiH je prijatelj, susjed i saveznik Hrvatske

Predstavljanje medicinske genetike u Kbc Rijeka
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/3
17.08.2024.
u 15:48

Primorac je naveo kako je u inozemstvu ''prijatelj ili dobar poznanik s brojnim čelnicima država, ključnim osobama najvećih globalnih kompanija i nizom onih kod kojih godinama lobira za Hrvatsku''

Dragan Primorac, HDZ-ov predsjednički kandidat, dao je intervju za Dnevni avaz pa komentirao što građani BiH mogu očekivati od njega ako postane predsjednik Hrvatske, kao rođeni Banjalučanin. Na samom početku je otkrio što ga je potaknulo da se nakon dugog perioda vrati u politiku. 

- Nikada se nisam mirio sa stavom da se ne može bolje, da se ne može kvalitetnije, pravednije i više učiniti za ljude. Znam da se može, znam da tome mogu uveliko doprinijeti i snažno gurnuti procese bitne za svakoga čovjeka prema naprijed. To su moji glavni razlozi povratka u politiku, jer politiku nikada nisam doživljavao kao vladanje, već kao iskreno i časno služenje ljudima. Kad ste ostvaren čovjek na svim područjima rada i života, takav stav držim odgovornim i, usudio bih se reći, nužnim ako želite činiti stvari za opće dobro - objasnio je. 

Primorac je naveo kako je u inozemstvu ''prijatelj ili dobar poznanik s brojnim čelnicima država, ključnim osobama najvećih globalnih kompanija i nizom onih kod kojih godinama lobira za Hrvatsku''. Otkrio je i kakav planira imati prema BiH.

- Moj stav prema BiH je uvijek jednak. Želim sretnu, stabilnu i snažnu BiH. BiH je prijatelj, susjed i saveznik Hrvatske. Osobno duboko razumijem BiH, još sam potresen svime onim što sam kao forenzičar vidio tijekom procesa identifikacija žrtava masovnih grobnica kako u Hrvatskoj tako i u BiH. Stravični zločini poput onih napravljenih u Vukovaru i Srebrenici predstavljaju sramotu za civilizirani svijet i više se nikada ne smiju dogoditi. Na tom tragu, siguran sam da je mnoge ljude u Sarajevu ohrabrio stav Hrvatske koja se pojavila kao jedan od vodećih i najglasnijih podupiratelja u procesu donošenja Rezolucije o Međunarodnom danu sjećanja na genocid u Srebrenici. Zaključno, nakon moga višegodišnjeg političkog i naučnog iskustva, znam da su suživot, mir i uvažavanje jedini put za BiH - poručio je. Komentirao je i aktualnog predsjednika Zorana Milanovića s kojim će se sučeliti na izborima. 

POVEZANI ČLANCI:

- Primijetili ste da nikoga ne prozivam. Tokom svog nastupnog obraćanja iznio sam svoje stavove kako se treba ponašati predsjednik Hrvatske i kako ću se ja ponašati. A građani na izborima sami ocjenjuju kakvog predsjednika žele, odnosno smatraju li nečije ponašanje poželjnim ili ne - poručio je. 

>> VIDEO Predsjednički kandidat Primorac samo prošao pored Milanovića, nisu se niti pogledali

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Stradun
Stradun
16:21 17.08.2024.

"BiH je prijatelj, susjed i saveznik Hrvatske" ? B je samo susjed. H -jest. Sve navedeno.

MO
MOSAD
17:32 17.08.2024.

Dragan Primorac hr. Predsjednik!!!

VO
volimnju
23:32 17.08.2024.

bih je samo susjed. primorac ne farbaj. ovo ti je prvi minus

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije