O Pelješkom mostu

Pročitajte Šuicina 'dva ključna pitanja' Europskoj komisiji!

Dubravka Šuica
Goran Stanzl/Pixsell
01.08.2013.
u 19:06

– Izražavam žaljenje što je ova Vlada nepotrebno gubila dragocjeno vrijeme ignorirajući potrebu svih stanovnika Dubrovačko-neretvanske županije – rekla je Šuica.

Dubrovačka europarlamentarka iz redova HDZ-a Dubravka Šuica prva je od hrvatskih zastupnika u EP postavila pitanje Europskoj komisiji, pohvalili su se na stranačkoj internetskoj stranici.

Iz HDZ-a pišu kako je Šuica EK postavila "dva ključna pitanja" u vezi s izgradnjom Pelješkog mosta, a to su "koji je službeni stav Komisije u vezi s izgradnjom europskog – pelješkog mosta" i "kada možemo očekivati sljedeće konkretne postupke vezane uz ovaj vitalni projekt pelješkog mosta"?

"Most je najprikladnije rješenje"

Šuica je istaknula zadovoljstvo "što je Europska komisija prepoznala ovaj strateški projekt za koji je predstudija izvodivosti financirana putem IPA fonda" te da je baš most "najprikladnije rješenje za prometnu povezanost Dubrovnika i juga Hrvatske s ostatkom Hrvatske te da je teritorijalni kontinuitet jednako važan za Dubrovačko-neretvansku županiju i Dubrovnik, kao i za cijelu Europsku uniju".

– Ponosna sam što HDZ i ja osobno podupiremo ideju izgradnje pelješkog mosta od samog njezina začetka. Također izražavam zadovoljstvo što je ovaj projekt prepoznat i od Europske komisije, dok s druge strane izražavam žaljenje što je ova Vlada nepotrebno gubila dragocjeno vrijeme ignorirajući potrebu svih stanovnika Dubrovačko-neretvanske županije – rekla je Šuica, piše na stranicama HDZ-a.

>>Šuica se ogradila od isticanja 10. travnja na skupu HDZ-a

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije