Studenti dvoredom na Fakultetsko vijeće

Profesore prozvali zbog studija za vlastite potrebe

Filozofski fakultet
01.10.2009.
u 00:06

– Na posljednjoj sjednici Vijeća studenti su stavili veto na odluku o uvođenju školarina. O tome se trebalo raspravljati na jučerašnjoj sjednici, no Vijeće je ponovno odgodilo odluku.

Netom prije početka sjednice Fakultetskog vijeća četrdesetak studenata okupljenih u Nezavisnoj studentskoj inicijativi jučer je održalo miniakciju “Špalir etičke interpelacije” ispred vijećnice Filozofskog fakulteta.

Akciju su pokrenuli ponukani nedosljednošću pojedinih profesora i članova Vijeća koji su na prošloj sjednici Vijeća podržali postojanje studija za vlastite potrebe što neizravno znači da smatraju da dio studenata ipak ne bi trebao imati pravo na besplatno studiranje.

Podsjećamo, profesori su proljetos podržali studente u njihovim zahtjevima za besplatno školstvo iako im se nije sviđalo to što studenti cilj žele postići blokiranjem nastave. Ponašanje profesora studenti smatraju spornim.

– Na posljednjoj sjednici Vijeća studenti stavili su veto na odluku o uvođenju školarina. O tome se trebalo raspravljati na jučerašnjoj sjednici, no Vijeće je ponovno odgodilo odluku.

U međuvremenu je Fakultet o studentskom vetu obavijestio Ministarstvo obrazovanja koje mu je odgovorilo da odluke Vijeća kao i studentski veto nisu presudni jer će se mijenjati Zakon o visokom školstvu. No, mi još ne znamo kakav će taj zakon biti i kako će regulirati školarine. Naši profesori pokazali su se nedosljednima – kaže jedan od studenata.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar punkufer
punkufer
12:32 01.10.2009.

Gospodo studenti besplatni studij NE POSTOJI! Nigdje na svijetu! Pitanje fje samo tko snosi troškove studija. Ova država i ovaj narod si mogu priuštiti da plate studij za neki broj studenata - i to su oni do crte. Za one ispod crte novaca nema ali im se omogućava studij ako sami plate (dio) cijene studija. Sasvim je normalno i logično da država omogućava studij bez plaćanje boljim učenicima i studentima, a da vječni studenti, ponavljači i neradnici sami plate svoje školovanje. Samo paraziti misle da im netko drugi treba omogućiti da studiraju beskonačno dugo, jedu u menzi za pet kuna i spavaju u domu za 200 kn mjesečno. Radije se uhvatite knjige - dobri učenici/studenti ne moraju brinuti o plaćanju. Niti su ikad morali - to je problem samo ljenčinama.

Avatar banana država
banana država
16:39 01.02.2010.

krive informacije totalno:ručak im nije 5 kuna a niti dom im nije 200 kuna...ne komentiraj što neznaš...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije