pokolj u toru

Prokopali prolaz ispod ograde pa zaklali 11 ovaca

ovca
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
18.09.2014.
u 15:54

Vlasnik ovaca smatra da je njegove životinje napao čopor pasa lutalica, a kaže da je takvih napada po selu bilo i prije

Dvadesetak ovaca poklano je u utorak u Bukovici u općini Rešetari. Kako je priopćila policija, nepoznata životinja ili više njih prokopale su prolaz ispod ograde i ušle u ograđen prostor u kojem je bilo stado ovaca te ih napale.

Zlatko Kipšić, vlasnik ovaca, uvjeren je da je riječ o psima lutalicama, vjerojatno bijesnima. Kaže da je pronašao više manjih i većih tragova pa misli da je vjerojatno bila riječ o čoporu. Od ukupno 28 ovaca, koliko ih je imao, zaklano je njih 11, a još 14 je izgrizeno. – Kao i svakog jutra, otišao sam u obor na kraju sela, 150 metara od svoje kuće, nahraniti ovce. Zatekao sam stravičan prizor. Neke su ovce ležale mrtve i krvave u oboru, a neke vani na pašnjaku. Bile su izgrizene i rastrgane – kaže Kipšić. Dodaje kako to nije prvi put da u njegovu selu psi lutalice napadaju ovce, a i njemu se to već dogodilo.

O svemu je obaviještena i veterinarska inspekcija, a po nalogu veterinara izgrizene ovce odvedene su u karantenu, a one za koje se procijeni da im nema spasa bit će eutanazirane.

>>Ovce i ovna prebacili preko ograde i zaklali na polju!

>>Ovčari na mukama - moraju šišati ovce, a nemaju kome prodati vunu

Komentara 2

KI
kipsicivan
00:12 19.09.2014.

i nisu prokopali već su probili žicu

BA
bajo2
21:11 18.09.2014.

nema izlaza,prezivjele ovce kod psihijatra na terapiju.a neka bukovica u opcini resetari raspise natjecaj za mentora za pse lutalice.savjet:prodajte preostalih 14 ovaca i odite si malo u austriju da vidite kako su zivotinje ogradjene sa ogradom pod strujom.nema zime!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije