U PODZEMNOM TUNELU

FOTO Ovo je šest ubijenih izraelskih talaca: 'Brutalno su ih ubili kratko vrijeme prije nego što smo došli'

Combination picture shows hostages, kidnapped by Hamas during the October 7 attacks, whose bodies have been recovered from the Rafah area of the Gaza Strip
Foto: Bring Them Home Now/REUTERS
1/3
Autori: Zoran Vitas, Hina
02.09.2024.
u 14:49

Izraelci bi trebali izabrati između Netanyahua i dogovora, rekao je visoki dužnosnik Hamasa Sami Abu Zuhri

Tijela šest talaca izvučena su iz Pojasa Gaze, priopćila je rano u nedjelju izraelska vojska dodajući da su ubijeni neposredno prije nego što su izraelske snage došle do njih. Šest tijela pronađeno je u podzemnom tunelu u području Rafaha na jugu Pojasa Gaze i prebačeno u Izrael, objavila je izraelska vojska na Telegramu. Svih šest osoba oteto je tijekom terorističkog napada Hamasa na južni Izrael 7. listopada prošle godine, priopćila je vojska.

Prema glasnogovorniku vojske, ubili su ih oni koji su ih zarobili malo prije nego što su njihova tijela pronađena. Među žrtvama je i američko-izraelski talac Hersh Goldberg-Polin, rekao je američki predsjednik Joe Biden u izjavi. Izraelsko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je izjavu rođaka Goldberg-Polina, u kojoj su objavili smrt svog “voljenog sina i brata”. Tijela Carmele Gat, Hersha Goldberg-Polina, Eden Yerushalmi, Aleksandera Lobanova, Almoga Sarusija i Orija Danina vraćena su u Izrael, rekao je vojni glasnogovornik kontraadmiral Daniel Hagari novinarima.

– Prema našoj početnoj procjeni, brutalno su ih ubili Hamasovi teroristi kratko vrijeme prije nego što smo došli do njih, rekao je. Izraelski premijer Benjamin Netanyahu, pod pritiskom nakon gotovo 11 mjeseci rata između Izraela i Hamasa u Gazi da postigne dogovor koji uključuje primirje i oslobađanje preostalih talaca, rekao je da Izrael neće stati dok ne uhvati odgovorne. Visoki dužnosnici Hamasa rekli su da je Izrael, zbog odbijanja da potpiše sporazum o prekidu vatre, kriv za smrt. – Netanyahu je odgovoran za ubojstvo izraelskih zatvorenika. Izraelci bi trebali izabrati između Netanyahua i dogovora, rekao je visoki dužnosnik Hamasa Sami Abu Zuhri za Reuters.

 

GALERIJA Ulice Izraela u kaosu, Netanyahu pred sve većim pritiskom zaprijetio: 'Poravnat ćemo račune'
Combination picture shows hostages, kidnapped by Hamas during the October 7 attacks, whose bodies have been recovered from the Rafah area of the Gaza Strip
1/52

Komentara 4

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
15:04 02.09.2024.

Rekao bih da je svako ubojstvo brutalno

Avatar Cro-Wolf
Cro-Wolf
15:58 02.09.2024.

ŽAP

BI
billynik
15:57 02.09.2024.

Sigurno su stradali u izraelskom bombardiranju i sad ih mrttve zele iskoristiti da pravdaju daljnji genocid nad Palestincima. Ako su ih godinu dana cuvali zasto bi ih sada ubili?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije