Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prokrijumčarili 805 kg 'trave'

Protiv dilera iz akcije Nikita podignuta optužnica

Marihuana
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
03.10.2014.
u 13:45

Družina koja je u početnom sastavu imala i Albanca koji je u međuvremenu pobjegao, "pala" je kod Primoštena u višemjesečnoj akciji policije i USKOKA početkom travnja.

Protiv osmero Hrvata i dvojice državljana susjedne BiH, koji se sumnjiče da su prokrijumčarili 805 kilograma marihuane vrijedne 10 milijuna kuna u sastavu zločinačkog udruženja od kolovoza 2013. do 3. travnja ove godine, podignuta je optužnica.

Družina koja je u početnom sastavu imala i Albanca koji je u međuvremenu pobjegao, "pala" je kod Primoštena u višemjesečnoj akciji policije i USKOKA početkom travnja. Droga je bila skrivena u potplatama broda u ukupno 770 paketa. U vješto organiziranom zločinačkom udruženju svatko je imao svoju ulogu.

Zagrebačkom dvojcu, N. S. (50) i K. Š. (42) optužnicom se na teret stavlja da su ustrojili zločinačku organizaciju i povezali sve ostale okrivljenike s ciljem kontinuirane nabave i krijumčarenja marihuanom morskim putem iz Albanije u Hrvatsku. Prema njihovu planu, dio droge bio je namijenjen preprodaji na hrvatskom tržištu, a dio za daljnje krijumčarenje i preprodaju u zapadnoj Europi. Da bi u tome uspjeli, prvookrivljeni N. S. je koristio ribarski brod u vlasništvu T. G. (48). Brodom su upravljali Š. F. (31) i A. S. (25), dok je njihov šef provjeravao radarsku kontrolu. Ostali okrivljenici, G. G. (25), A. P. (24), D. P. (27) te dvojica državljana BiH, A. K. (37) i N. S. (26) bili su zaduženi za prijenos novca, nabavu mobitela, primanje i prijenos poruka te daljnji prijevoz i preprodaju marihuane.

Policija ih je pratila neko vrijeme i analizirala svaku njihovu pogrešku. Tako im je primjerice prvi pokušaj krijumčarenja propao jer su paketići marihuane završili u moru. Budući da su paketi te droge učestalo završavali na hrvatskim obalama u količinama i do 60 kilograma, policija je počela motriti odakle droga dolazi i nakon nekoliko mjeseci napokon uspjela razotkriti zločinačku organizaciju. Optužnicom protiv njih predloženo je produljenje istražnog zatvora protiv sedmorice okrivljenika. 

>> Dileri u spremnicima za gorivo skrivali 805 kg marihuane!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije