Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTETA OD 300.000 KUNA

Provaljivao u kuće dok su vlasnici bili na sahranama

Provaljivao kada su ukućani bili na sahranama
Foto: Policijska uprava zagrebačka
1/2
05.11.2021.
u 15:59

Iz stanova ili kuća krao je alkohol, novac, nakit, informatičku opremu, torbe, parfeme, mobitele, naočale, novčanike, sušila i ostalo

Za 10 krađa i jedan pokušaj krađe sumnjiči se 62-godišnjak, a pričinjena šteta u tim krađama je 300.000 kuna. Kako je priopćila zagrebačka policija  sumnja se da je od  kraja kolovoza pa do druge polovice listopada u osam navrata na području Zagreba, odnosno na Medveščaku, Črnomercu ili Centru, provalio u stanove ili kuće za vrijeme dok u njima nije bilo ukućana.

U tri je slučaja u stanove ili kuće provalio dok su ukućani bili na sahrani užeg člana obitelji. Jednom prigodom je provalio u kuću dok su članovi obitelji bili na sahrani, no vidjela ga je korisnica jednog djela te kuće, pa je pobjegao ne ukravši ništa. Iz stanova ili kuća krao je alkohol, novac, nakit, informatičku opremu, torbe, parfeme, mobitele, naočale, novčanike, sušila i ostalo.  Provaljivao je tako što je obijao vrata ili prozore, a ponekad se i penjao preko balkona.

Sumnjiči ga se i da je dva puta u rujnu te jednom u listopadu, u Rijeci, Kostreni i Kraljevici, dok su ukućani također bili na sahrani užeg člana obitelji, provalio u stanove ili kuće iz kojih je isto otuđio novac, nakit, mobitele, liječničku dokumentaciju, informatičku opremu, osobne dokumente i ostalo. Osim toga osumnjičen je i da je  2. studenoga oko 4 sata, ušao u dvorište kuće gdje je iz prostora ispod vanjskih stepenica otuđio jednu gumu i odnio je u automobil kojim se dovezao. Zatim se vratio i po ostale gume. No tada ga je dočekao vlasnik kuće koji je trčao za njim te mu je iz automobila uspio oteti ukradenu gumu!?

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
16:06 06.11.2021.

Vlasnici opljačkanih kuća bili su na Gradskim grobljima Zagreb nakon što su pogledali " Raspored sprovoda i ispraćaja". O sahranama ni riječi.

VI
vidum
18:35 05.11.2021.

Sačuvaj Bože! Kao da je HDZ-ovac!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije