ČELNICI VLASTI

Prva postava u Hrvatskom saboru i Vladi

brkić reiner
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
14.10.2016.
u 13:00

Iako se imena HDZ-ovih ministara još taje, potpredsjednici Vlade i Sabora iz kvote HDZ-a poznati su. Plenković je tim izborom pokazao da želi zadovoljiti sve frakcije.

Poznata je prva HDZ-ova trojka u Vladi i Saboru. Davor Ivo Stier, Zdravko Marić i Damir Krstičević bit će potpredsjednici Vlade, a Milijan Brkić, Gordan Jandroković i Željko Reiner potpredsjednici Sabora. Predsjedništvo HDZ-a jučer je odredilo i zamjene za aktualne tehničke ministre koji će imati te funkcije do srijede, kada treba biti potvrđena nova Vlada, pa će se pojedini ministri, koji ispadnu iz igre, ponovno vratiti u Sabor, a njihove zamjene bit će tek kratkotrajne.

Navodno je među zamjenama dosta žena, a umjesto Zlatka Hasanbegovića, trenutačno kao zamjena ulazi Sanda Kulić-Makar koja je bila jedna od tri žene na listi u drugoj izbornoj jedinici. HDZ-ovci su jučer dogovorili da će Dražen Bošnjaković, bivši ministar pravosuđa, biti šef saborskog Odbora za zakonodavstvo, a jučer su se još slagala imena koja će voditi Mandatno-imunitetno povjerenstvo i Odbor za izbor, imenovanje i upravne poslove. Ta tri odbora, kao i Odbor za Ustav, poslovnik i politički sustav (koji će voditi Mostov Robert Podolnjak) bit će formirana na današnjoj konstituirajućoj sjednici Sabora na kojoj će Božo Petrov biti izabran za predsjednika Sabora. Izabrane su i zamjene za HDZ-ove župane čije su pozicije nespojive s funkcijom saborskog zastupnika. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li kao zamjena u Sabor ući Ivan Šuker, koji je bio šef Kluba zastupnika, ali nije preferencijalnim glasom uspio izboriti saborski mandat. Navodno ima šanse.

>> Plenković: HDZ-ovi potpredsjednici Sabora bit će Brkić, Jandroković i Reiner

>> Plenković: Ministri će biti oni za koje se ja odlučim, o tome ćemo idući tjedan

Komentara 7

LU
Lujo123
15:52 14.10.2016.

Navodno je među zamjenama dosta žena, a umjesto Zlatka Hasanbegovića, trenutačno kao zamjena ulazi Sanda Kulić-Makar --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Pa ako je tome tako onda bi bilo ponajbolje da umjesto Plenkovića bude pupavac, pa bu onda mir v hiži!!! Ipak se nadamdam da tome tak nebu!!!

KA
kajinx
13:19 14.10.2016.

Ljubitelji Hrvatske trebaju preuzeti vlast. To će lagano provesti u život Hrvatska Kršćanska Stranka koja se upravo formira.

PI
pinkec
13:33 14.10.2016.

Trebamo domoljube i ljubitelje Hrvatske države! Sretno Hrvatskoj Kršćanskoj Stranci!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije