Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VJETAR DUŽ OBALE

Prvi dan astronomskog proljeća u minusima: Upaljen alarm zbog niskih temperatura, očekuje se i mraz

Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/4
19.03.2024.
u 22:55

Žuti Meteoalarm proglašen je i na Kvarneru i Kvarneriću te duž cijele dalmatinske obale zbog vjetra s udarima i do 75 km/h

Zbog izrazito niskih temperatura, čak i ispod ništice, za ovu je srijedu diljem kopnene Hrvatske upaljen žuti Meteoalarm Državnog hidrometeorološkog zavoda. Mjestimice se očekuje i slab mraz, a minimalna temperatura mogla bi pasti ispod 0°C u osječkoj, zagrebačkoj, karlovačkoj te gospićkoj regiji. 

- Pretežno sunčano, osobito u Dalmaciji i vedro. Ujutro u unutrašnjosti većinom slab mraz, a moguća je lokalno i magla. Vjetar na kopnu slab. Na moru će umjerena do jaka bura slabjeti te sredinom dana okrenuti na sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -4 i 1, na moru 5 i 10 °C. Najviša dnevna temperatura između 13 i 18 °C - prognoza je DHMZ-a. 

Foto: DHMZ

Žuti Meteoalarm proglašen je i na Kvarneru i Kvarneriću te duž cijele dalmatinske obale zbog vjetra s udarima i do 75 km/h. Niske temperature i mraz na prvi dan astronomskog proljeća najavila je i meteorologinja Petra Mikuš Jurković za HRT

POVEZANI ČLANCI:

- Idućih dana na Jadranu će oblaka biti više, no i dalje podosta sunčanih sati. Ipak, neće se zadržati posve stabilno vrijeme, pa povremeno može pasti malo kiše, pa i u obliku ponekog proljetnog pljuska, osobito u Dalmaciji u petak, a na sjevernom Jadranu u subotu navečer. I u unutrašnjosti nakon srijede promjenjivije, uz izmjenu sunčanih i oblačnijih razdoblja, a mjestimična kiša bit će najčešća u petak. Danju razmjerno toplo, osobito u subotu kad će zapuhati većinom umjeren jugozapadnjak. Jutarnjih temperaturnih minusa bit će još uglavnom u četvrtak po kotlinama gorske Hrvatske - objasnila je.

>> VIDEO Vakula objavio dugoročnu prognozu: Evo što nas čeka u sljedećim mjesecima

Komentara 1

AN
anton1
23:21 19.03.2024.

Veliki minus za milanovića

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije