FENOMEN NA NEBU

VIDEO Prvi ovogodišnji Supermjesec obasjao je i Hrvatsku: Bliže je Zemlji nego inače

Iznad Splita je zasjao Supermjesec
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/12
03.07.2023.
u 21:58

Osim večeras, ove ćemo godine imati još tri Supermjeseca, a bit će vidljivi 1. kolovoza, 31. kolovoza i 29. listopada

Večeras možete vidjeti prvi od četiri ovogodišnja Supermjeseca. Mjesec je, naime, danas 22.000 kilometara bliže Zemlji nego inače. Udaljen je manje od 365 tisuća kilometara od Zemlje. 

- Supermjesec je kada se Mjesec pojavi malo veći na našem nebu nego inače - rekao je za CNN dr. Shannon Schmoll, direktor Abramsovog planetarija na Sveučilištu Michigan State. 

VIDEO Supermjesec na nebu iznad Osijeka

- Kad Mjesec kruži oko Zemlje, to nije savršen krug. Postoje točke u njegovoj orbiti kada je malo bliže ili malo dalje od Zemlje - pojasnio je. 

Osim večeras, ove ćemo godine imati još tri Supermjeseca, a bit će vidljivi 1. kolovoza, 31. kolovoza i 29. listopada.

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
22:43 03.07.2023.

Odlicna prilika kad naraste plima klima aktivisti pokazu na televiziji da Se sjeverni Pol topi zato obavezno trebaju mijarde da bi sprijecili unistenje civilizacije, Al Gore je dokaz ljudske praznomjere kako postati milijarder uz dobru reklamu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije