Koristit će iskustvo kriznog upravljanja

Prvi put nakon 9 godina, slovenski ministar vanjskih poslova došao u radni posjet

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL/MVEP
1/3
23.01.2021.
u 07:52

Prije bilateralnog sastanka u Zagrebu, dva su ministra obišla potresom razorenu Petrinju, a Logar je, uz odmah poslanu pomoć iz Slovenije, ponovno izrazio sućut žrtvama.

Nakon čak devet godina, jedan slovenski ministar vanjskih poslova – Anže Logar – došao je u posjet Zagrebu i hrvatskom kolegi Gordanu Grliću Radmanu, što možda više nego išta drugo govori u kakvim su odnosima do nedavno bile dvije susjedne i po mnogo čemu kompatibilne države.

Iako problem i dalje ostaje otvoreno pitanje granice, dvije države – a u mnogočemu tu treba zahvaliti odnosu i suradnji te odnosu između predsjednika dviju Vlada, Andreja Plenkovića i Janeza Janše, odlučile su da će se ta pitanja rješavati diplomatskim putem i da ne smiju definirati odnose i stajati na putu suradnji.

Prije bilateralnog sastanka u Zagrebu, dva su ministra obišla potresom razorenu Petrinju, a Logar je, uz odmah poslanu pomoć iz Slovenije, ponovno izrazio sućut žrtvama.

  Hrvatsko iskustvo s kriznim upravljanjem koristit će i Sloveniji koja preuzima predsjedanje Vijećem EU u srpnju i čiji je prioritet stvaranje institucionalnog i zakonodavnog okvira za krizne situacije, kazao je Logar.

On je u Zagreb došao u radni posjet uoči Saborskog glasovanja o isključivom gospodarskom pojasu, apostrofirao je, jer je to način kako se surađuje, kroz dijalog i uključenost.

Komentara 7

PO
Pobijedilismo45"
08:02 23.01.2021.

Slovenija je dala pomoć prije naše države. Hvala Sloveniji.

BA
Barbasmora
11:27 23.01.2021.

Zlovenci I svrbi pomogli da...ali ono malo pomoci cemo Jako skupo platit teritorijem! Nece oni vratit okupirano, vec ce uzet jos više! Oprez!

DU
Deleted user
08:09 23.01.2021.

Hvala Sloveniji I Srbiji!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije