Predsjednik SNV-a

Pupovac: Napad na hrvatske navijače narušio ugled Srbije

\'20.10.2010.,Zagreb -  Saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL\'
Jurica Galoić/Pixsell
02.02.2012.
u 19:34

Izgredi u Novom Sadu za nas su bili iznenađenje jer se ništa slično nije dogodilo posljednjih nekoliko godina – rekao je Pupovac

NOVI SAD – Predsjednik Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj Milorad Pupovac ocijenio je danas u Novom Sadu kako je nedavni napad na navijače hrvatske rukometne reprezentacije u Novom Sadu narušio gostoprimstvo i sigurnost gostiju iz Hrvatske, ali i ugled Srbije, javlja agencija Beta. Pupovac je, kako navode mediji u Srbiji, u Novom Sadu bio s Vojislavom Stanimirovićem, predsjednikom SDSS-a gdje su razgovarali s Dušanom Bajatovićem, direktorom Javnog poduzeće Srbijagas "o suradnji dvije zemlje na poboljšanju uvjeta života Srba u Hrvatskoj, kao i daljnjoj ekonomskoj suradnji dvije zemlje".

– Izgredi u Novom Sadu za nas su bili iznenađenje jer se ništa slično nije dogodilo posljednjih nekoliko godina. Teško je bilo izbjeći da se incidenti ne prenesu i u Hrvatsku, što smo vidjeli u Vukovaru, Splitu i Dubrovniku, ali je dobro da su se oni okončali po završetku sportskih aktivnosti – rekao je Pupovac dodajući kako je neobično važno da mjerodavni državni organi u Srbiji i Vojvodini učine sve kako bi se utvrdilo pod kojim se okolnostima dogodio izgred.

Pupovac drži da je važno spriječiti moguće buduće izgrede i da Hrvatska i Srbija smanje prostor koji u obje zemlje predstavlja potencijal za nasilje i spriječe aktere koji ne donose dobro u zonama u kojima eksploatiraju nasilje i stradanje.

Vojislav Stanimirović je novinarima rekao da mu je drago što je Srbijagas spreman pomoći Srbima koji žive u Hrvatskoj iako nije pojasnio potankosti te pomoći.

– Kroz rad Tesla banke možemo dodatno ojačati i naš politički utjecaj u Hrvatskoj. Očekujemo da vlada Srbije to prepozna, jer mi kao jedina srpska stranka u Hrvatskoj pokušavamo da ta suradnja bude što bolja – rekao je Stanimirović.

Komentara 52

NE
neone
17:47 03.02.2012.

ajde vi hrvati ne prdite, za dobrim konjem se prasina dize... zivela srbija

UT
utatica
19:59 02.02.2012.

Da ima karaktera i srama posupo bi se pepelom i šutio, a oglašavao se samo da se ispriča Hrvatima za sve zlo koje nam srbi počiniše od 1918 pa do 1995.

VE
velikazmija
20:09 02.02.2012.

javi se pupovac i opet autogol -narušili ugled srbije -jeli se netko sića tog srpskog ugleda jeli to agresija iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije