Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PRAVILNICI
Povratak na članak

Putujete za Uskrs? Oprez preko granice, goleme kazne za one koji voze previše alkohola ili mesa

Prije malo više od mjesec dana na Graničnom prijelazu Izačić, između Hrvatske i BiH, putnica je kažnjena jer je u automobilu vozila 15 kuhinjskih krpa. U vozilu je bilo nekih kućnih potrepština te pet pakiranja kuhinjskih krpa, a u svakom su bile po tri krpe. Nije poznata ukupna vrijednost, ali, prema carinskom pravilniku, količina je vjerojatno veća od dopuštene za osobne potrebe pa je platila kaznu od 300 eura, a krpe su joj oduzete.

Komentari 4

LE
lector2corrector
10:05 08.04.2023.

Ljiljo, praznici su ti u glavi. Ovo su uskrsni blagdani.

VL
BO
BorderGuard
14:25 08.04.2023.

Iskreno, carinski sam sluzbenik jedne EU drzave ali ova informacija mi nije poznata. Ozbirom de je direktiva na unos trosarinskih proizvoda harmonizirana na nivou EU sa dozvoljenim unosom od 200 cigareta iz trecih drzava, ovaj mi pravilnik nije jasan. Ali ono sto mi je jasno u potpunosti je to da ovaj clanak NIJE TOCAN jer je unos duhanskih proizvoda na CARINSKI TERITORIJ EU iz trecih zemalja bilo kojim putem i dalje ogranicen na 200 cigareta a ne 40. Jedino sto ovdje moze biti je to da RH ima dozvolu EU zaobici taj pravilnik po nekakvih kriterijima a to meni nije poznato. Prema tome molio bih autore ovakvih clanaka da prije objave rade svoj posao i DOBRO provjere sto objavljuju jer lazno objavljivanje jeste kazneno djelo. S postovanjem

VL
DU
Deleted user
18:48 08.04.2023.

Balkanski pljckasi opet djeluju,nigdje gora carinska policija u svjetu ne postoji od Hrvatske,zaomi je sto priipadam tom drustvu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.